ACİL SERVİS'E ACİL MÜDAHALE!

Çerkezköy Devlet Hastanesinin Acil Servisi, patlayan kanalizasyon borusundan akan suların altında kaldı. Acil Servise müdahale başta hastane çalışanları olmak üzere TESKİ ekiplerinden geldi

Çerkezköy 24.08.2015 17:29:00 0
ACİL SERVİS

Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi son zamanlarda kanalizsayon sularıyla gündeme gelmeye başladı. Acil Servis’te hastanenin yapıldığı günden beri bulunan rögardan taştığı sanılan kanalizsayon suları hem pis kokular yayıyor hem de zaman zaman taşarak, Acil’i sular altına bırakıyor. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin acil bölümünde önceki akşam TESKİ’ye ait kanalizasyon borusu patladı. Atık sular acil kısımda bulunan birimleri ve laboratuar bölümünü etkilerken, atık sular acil kısmında hizmet veren doktorların odalarına da doldu. Lağım suları ile dolan hastanede gece boyunca hizmet verilemezken, yaşanan sıkıntı nedeniyle acil servis girişindeki hastalar ve yakınları da zor anlar yaşadı.  Hastane personeli ve itfaiye ekipleri tıkanan mazgalı açmak ve suyun tahliyesi için seferber oldu. Acil servisteki sular, itfaiye ekipleri ile hastane çalışanları tarafından tahliye edildi. Burada yatarak tedavi gören bazı hastalar, ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. Hastane çalışanları kullanılmaz hale gelen malzemeleri tahliye ederken, ağır bir kokunun hissedildiği acil bölümünde tetkikler sabah saatlerinde güçlükle yapıldı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Acil servisinde bulunan rogardan da zaman zaman pis kokular geldiğini hatırlatan hastanenin içerisindeki vatandaşlar, “Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz yıl yapılan temel atma töreninde 23 Nisan’da açılacak sözünü vermişti. Bir sonraki ziyaretinde ise tamamlanmayan hastane için 30 Ağustos’a süre vermişti. Bakanımızın verdiği süre dolmasına rağmen hastane halen tamamlanmadı. Tam donanımlı hastane tamamlanmadığı vakit bu gibi sorunlar hep devam edecektir. Yetkililer bu saatten sonra hangi bayram için tarih verecekler ” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10