"Açılışının 30 Ağustos olması çok manidardır"

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz Öztrak Caddesi üzerindeki Kent Konseyi'nin yanında yapımı devam eden Kent Konseyi'nin projesi "Vatan Size Minnettardır Anıtı"nın 30 Ağ

Çerkezköy 25.08.2015 18:04:00 0

“MİNNETLE ANIYORUM”

Dün saat 15.00’de basın mensupları ile bir araya gelen Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz “Çanakkale Savaşı’na katılan bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Büyük lider Sevgili Atatürk onlar için, “Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler. Çanakkale savaşlarının kaderini değiştirmişlerdir. Burada geçen her sanayi kullanılan her an, ölen her nefer Türk, vatan ve milletin mukadderatını çizmiştir” demiştir. Kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57 . Ayal vatan sevgisinin ne olduğunu insanlığa göstermiştir. Bu kahraman olayı hayranlık minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

“AKAY’A VE MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR”

Anıta emeği geçenlere teşekkür eden Karagöz, “Bende Çanakkale Savaşı’nda 1915 yılında şehit olan Ali Oğlu Hüseyin (Karagöz)’ün yeğeni olarak bütün Çanakkale şehitleri adına Çerkezköy’den Çanakkale’ye gidip şehit olan 33 şehidimiz için Çerkezköy Kent Konseyi  önündeki yeşil alana şehitlerimizi bize unutturmayacak bir anıt yapılması için böyle güzel bir proje hazırlayıp Belediye Başkanımız Vahap Akay’a sunduk. Belediye Başkanımız da titiz bir şekilde bu projeyi inceledikten sonra yapılmasına onay verdiler ve bu projenin yapılması için yakından ilgilenip sürekli yapılan çalışmaları her gün yerinde incelediler. 30 Ağustos’a yetişmesi için çok çalıştılar. Bu nedenle Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve meclis üyelerine sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ESERLER BIRAKMAK İSTİYORUZ”

30 Ağustos Zafer Bayramında “Vatan Size Minnettardır” şehitlik projesinin açılacağını kaydeden Karagöz,“Bu dünya fani, bugün varız yarız yokuz. Bizler Çerkezköy sevdalıları olarak arkamızdan güzel eserler bırakmak istiyoruz. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı olarak böyle bir eserin yapımında minicik bir katkımız olduysa da ne mutlu bize. Biz bu projeyi yaklaşık 8-10 ay önce Belediye Başkanımız ile konuştuk. Fakat açılışının 30 Ağustos olması çok manidardır. Hele ülkemizde yaklaşık iki aydan bu yana gelen şehit haberleri hepimizi derinden yaralamaktadır ve içimizi yakmaktadır. Analar ve babalar ağlamaktadır. Bu nedenle vatanını, milletini seven bayrağını alıp 30 Ağustos saat 17.00’de Belediye Meydanı’nda toplanıp yürüyüş eşliğinde anıtın açılışına bekliyoruz. Bu projenin hazırlanmasında ve yapımında bizlere yardımcı olan ünlü heykeltıraş Pınar Ökten hanımefendiye ve ekibine de çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10