30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları iptal

Çerkezköy Kaymakamlığı yaptığı toplantının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı programını açıklamıştı.

Çerkezköy 28.08.2015 17:33:00 0
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları iptal

Programa göre 30 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamlığında Tebrikat töreni gerçekleştirilirken, bayram kutlama töreni ise saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacaktı. Ancak dün Başbakanlık’dan gelen genelgeyle törenler kısıtlandı. Askeri törenlerin yapılmayacağı kutlamalarda sadece Kaymakamlık makamındaki tebrikat gerçekleştirilip ardından Atatürk Anıtı’na çelenk koyularak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları tamamlanacak.

TEBRİKLERİ KABUL EDECEKLER

Zafer Bayramı etkinlikleri 30 Ağustos Pazar günü tebrigat programı ile başlayacak. Saat 10.00-10.30 saatleri arasında Çerkezköy Kaymakamlığı’nda yapılacak tebrikata kamu kurum kuruluş amir ve başkanları katılacak. Kaymakam Metin Kubilay beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ile Belediye Başkanı Vahap Akay protokol listesindeki sıraya göre tebrikleri kabul edecekler.

ÇELENKLER SUNULACAK

Çerkezköy Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilecek olan tebrikatın ardından program Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreninde Bayrak-Flama Kıtası, Tören Bölüğü ve Askeri Birlikler saat 10.30’da yerlerinde hazır bulundurulacak. Çelenk sunma töreni saat 10.45’te Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılacak.  Çelenkler Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım ve Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Atatürk Anıtı’na sunulacak. Ardından yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulacak. Sonrasında ise İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekilecek.

11.00’DEKİ PROGRAM İPTAL

Bayram kutlamasında saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak etkinlikler dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genelgesi ile iptal edildi. Genelgede, “Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmesi; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetlerinin yapılmaması uygun görülmüştür" ifadesi yer aldı.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10