Bir anda ortalık kan gölüne döndü!

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı son günlerde ülkenin içerisinde bulunduğu terör olaylarıyla ilgili bir değerlendirme bulundu.

Çerkezköy 28.08.2015 17:35:00 0
Bir anda ortalık kan gölüne döndü!

CHP’DEN BASIN TOPLANTISI

Parti binasında düzenlediği basın toplantısına CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk’e yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel de eşlik etti. İlçe Yönetimi adına açıklamayı İlçe Başkan Yardımcısı Yaşar Gül yaptı. Gül, “8 Haziran 2015 tarihinde başka bir Türkiye’ye uyanmayı umuyorduk. Gerçekten öyle oldu. Sanki genel seçim yapılmamış, iktidar çoğunluğunu kaybetmemiş gibi, çoğu milletvekili dahi olmayan bakanlar ülkeyi yönetmeye devam ederken bir anda ortalık kan gölüne döndü.”dedi.

BU ÜLKE SEÇİM SONUCUNA GÖRE KURULMADI

CHP İlçe Başkan Yardımcısı Gül açıklamasında şunları dedi: “2002 yılı sonunda nerdeyse sıfır terörle yönetimi devralan iktidarın uyguladığı politikalar sonucu geldiğimiz durum ağıt yakarak kaldırdığımız, kanı yerde kalmayacak diye teselli bulduğumuz şehit cenazeleridir. Ülkemizde 8 Haziran seçimleri sonucunda yaşanan tablo ortadadır. Maalesef uygulanan yanlış politikalar sonucunda ülkemizde farz namazından fazla şehit cenazesi namazı kılınmaktadır. Gericiler ve bölücüler hiçbir zaman heveslenmesin. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sandıkta seçim sonucuna göre kurulmadı. Bu ülke Emperyalist devletlere ve onun yerli işbirlikçilerine karşı savaşılarak kazanıldı.”

ÇOCUKLARINA ASKERLİK YAPTIRMADILAR

Gül şöyle devam etti: “Bugün birileri bunu unutmuş gibi davranıyor. Kendi çocuklarına uyduruk raporlarla askerlik yaptırmayanlar ayakkabı kutularında paraları sıfırlatanlar milletin çocuklarına gencecik yaşlarda toprağa girmesini reva görüyorlar. Kendi hırsları, kendi makamları için ülkemizi adım adım orta doğunun bataklığına sürüklüyorlar. Bugün ülkemizde yaşanan tam anlamı ile sivil darbedir. Düne kadar Oslo'da Habur'da kol kola olan gericiler ve bölücüler seçimden sonra ülkeyi kan gölüne çevirmişlerdir.

HASTALIK BAHANE EDİYORLAR

Açıklamasında 30 Ağustos Zafer Bayramı’na değinen Gül, “Dün ‘Milliyetçiliği ayaklar altına’ aldık diyerek ortalarda gezenler her 30 Ağustos’ta ve resmi bayramlarda hastalananlar bugün 30 Ağustos törenleri görkemli olsun talimatları ile sözde milletin duyguları ile oynayıp oy avcılığına çıkmışlardır. Biz onlara hadi oradan diyoruz. Bütün bu olaylar sanki başka ülkede oluyormuş gibi, bazı anket firmaları, kan üzerinden oy hesapları yapıyorlar. Bunları ve ülkeyi bu hale getirenleri şiddetle kınıyor, şehitlerimize tanrıdan rahmet, yüce milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.”diye konuştu.

30 AĞUSTOS ZAFER GÜNÜDÜR

Gül’ün açıklaması şöyle tamamlandı: “30 Ağustos zaferin günüdür. 30 Ağustos’u zafer günü yapanlara sevdamız Çerkezköy’de ölümsüzleştirmek ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimize bir nebzede olsun borcumuzu ödeyebilmek için ‘Vatan Size Minnettardır’ anıtımızı açıyoruz.30 Ağustos günü saat 17:00 da Belediye Meydanı’nda toplanıp hemşerilerimizle beraber belediyemiz önünden başlayıp Atatürk Caddesi üzerinden Vatan Size Minnettar anıtına kadar, şehitlerimiz için ‘şehitlerimize saygı’ yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Halkımız musterih olsun CHP bu ülkenin kurucu partisi ve birleştirici gücüdür. Bizler yani Mustafa Kemal'in askerleri var olduğu müddetçe ne gericiler ne de bölücüler emellerine ulaşamayacaktır. Unutulmasın ki, biz her 23 Nisan’da çocuk. Her 19 Mayısta genç. Her 30 Ağustos’ta zafer. Her 29 Ekimde Cumhuriyet. Her 10 Kasımda ölümsüz olan insanlarız.Tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin yeniden diriliş destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.”dedi.

Haber/Cem Bülbül

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10