Köprülü'den 92. Yıl açıklaması

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi Emre Köprülü, CHP'nin kuruluş yıldönümü ve terör olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Köprülü

Tekirdağ 8.09.2015 14:31:00 0
Köprülü

‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek yola çıkanlar, bizlere bugün tarihi çağdaşlık, demokrasi ve özgürlük mücadelesi ile geçen, dünyanın en eski ve köklü partilerinden birini miras bıraktılar. Aynı ideal ve kararlılıkla bu mirası devralan bizlerin yürüyüşü, bayrağı gelecek kuşaklara emanet etmek için devam ediyor.”diye konuştu.

TÜRK ULUSU TEK YÜREK OLMUŞTUR

Türkiye’nin olağanüstü günlerden geçtiğine dikkat çeken Köprülü, “Tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi; Teröre karşı, emperyalizme karşı, birlik ve beraberliğimize kast edenlere karşı, omuz omuza mücadelemiz devam edecektir. Bugün ülkenin bağımsızlığına karşı olan; Diktatör ve saltanat özentilerine, kanun tanımazlara,  kendi çıkar ve menfaatleri için milleti her türlü ateşe atanlara karşı Türk ulusu tek yürek olmuştur. Ulusumuzun mutluluğu, huzuru, çocuklarımızın daha güzel bir ülke ve dünyada yaşaması için Cumhuriyet Halk Partisi’nin her neferi canını dişine takarak bu mücadelesini yürütecektir.”dedi.

Terör olaylarına vurgu yapan Köprülü, “Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin en köklü partisi olma ayrıcalığına sahip Cumhuriyet Halk Partisi’nde “Önce Türkiye” diyerek; kadın-erkek, genç-yaşlı tüm örgütümüzle omuz omuza vereceğimiz mücadele ile partimizi 1 Kasım’da iktidara, Türkiye’yi de Aydınlık bir geleceğe taşıyacağız. Ülkemizin dört bir yanına ateş düşüren,  bölücü terör örgütü ve yandaşları şunu çok iyi bilmelidir ki; bu ülkenin kuruluşunda rol oynayan biz Cumhuriyet Halk Partililer; kanının son damlasına kadar, bağımsız, laik, demokratik, aydınlık bir Türkiye inşaa edene kadar mücadelesini devam ettirecektir.”ifadelerini kullandı.

TÜM ŞEHİTLERE ALLAH’DAN RAHMET DİLİYORUM

Köprülü açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu duygu ve düşüncelerle, başta kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal eden tüm partililerimizi sevgi ve özlemle anıyor, Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. “  

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10