Çerkezköy İstanbul'un köprüsünü yeniledi!

Çerkezköy-Halaçlı Yolu üzerinde bulunan 5 metrelik köprü Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından genişletilerek, güçlendirildi.

Çerkezköy 11.09.2015 18:05:00 0
Çerkezköy İstanbul

Çerkezköy-Halaçlı Yolu’nun 2 kilometresinde bulunan ve sadece 5 metre genişliği bulunduğu için sık sık trafik kazasının meydana geldiği köprünün toplam 6 metre genişletildiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Halaçlı Yolu üzerindeki köprü dar olduğu için sık sık kaza meydana geliyor ve bu yolu kullanan vatandaşlarımız köprünün genişletilmesini istiyordu.”dedi. 

6 METRE GENİŞLETİLDİ

Vatandaşlardan gelen talep üzerine köprüyü genişletme kararı aldıklarını belirten Akay, “3 metre sağ taraftan, 3 metre sol tarafından köprüyü genişlettik. Ayrıca genişletme çalışmalarına başladığımızda mevcut köprünün ayaklarının tahrip olduğunu görünce güçlendirme çalışması da yaparak, çevre düzenlemesi ile birlikte çalışmalarımızı tamamladık.”diye konuştu.

KÖPRÜ AÇILDI

Yenilenen köprünün toplam 11 metre genişlik ve 18 metre uzunluğunda olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, ayrıca köprünün altından geçen derenin içinin temizlendiğini de sözlerine ekleyerek, “Tugay kavşağından yaklaşık üç kilometre mesafede bulunan bu köprümüz her an yıkılma tehlikesi içerisinde bulunuyordu ve her an olası büyük bir kaza yaşanabilirdi. Bugünden itibaren vatandaşlarımız yenilenen ve güçlendirilen köprümüzü kullanmaya başlayabilirler” diye konuştu.

SOKAKLARA ASFALT DÖKÜLDÜ

Köprünün açılışının ardından Ambardere’de bulunan Dr. Şevket ve Orhan Güngör Sokak’ta yol yapım çalışmalarını da izleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, her iki sokağa da asfalt kırıntısı serildiğini sözlerine ekledi.

Çerkezköy Haber/Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10