Çerkezköy Otogarı'nda bayram beklentisi

Okulların Kurban Bayramı sonrası açılacak olması nedeniyle otobüs firma yetkilileri, yolcu sayısında bu yıl bayram öncesinde düşüş olduğunu söyledi.

Çerkezköy 15.09.2015 17:10:00 0
Çerkezköy Otogarı

Çerkezköy şehirlerarası otobüs terminalinde işletmesi bulunan firma sahipleri, bu yıl okulların geç açılmasının kendilerine yaramadığını söyledi. Firma yetkilileri Ramazan Bayramı’nın ardından yaz tatili nedeniyle Çerkezköy’den bir çok vatandaşın çocuklarıyla birlikte memleketlerine gittiğini ancak hala dönmediğini okulların geç açılması nedeniyle Kurban Bayramı sonrası döneceğini tahmin ettiklerini belirtirken, “Bu nedenle Kurban Bayramı’na yönelik bir tatil yok. Tatilden dönüşlerin bayram sonrası olmasını bekliyoruz. Bunda okul tatilinin uzaması da etkili olduğunu düşünüyoruz.”dediler.

BEKLENTİLER KISA MESAFE YOLCULARINDAN 

Turuva ve Kamil Koç firmalarının Çerkezköy, Kapaklı ve Saray Bölge Müdürü Necdet Çalışkan  otobüs firmaları olarak bu bayramda tüm beklentilerinin kısa yolda seyahat edecek yolculardan yana olduğunu söyledi. Çalışkan, “Her bayram arifesinde olduğu gibi bu kurban bayramda da elbette  bizlerin de beklentileri var. Ancak bu bayram bizlerin beklentileri uzun yol yolcularının az olacağı düşüncesindeyiz. Nedeni ise özellikle Karadeniz bölgesine gidenlerin hala dönmemiş olması. Çünkü gidenlerin hepsi çoluk çocuk gitti. Ancak okulların açılmasına birkaç gün kala ya da bir hafta kala döneceklerdir.”dedi.

DÖNÜŞLER İÇİN YOĞUNLUK BEKLENİYOR

Çalışkan, okulların geç açılması ve tatilin uzun sürmesi nedeniyle dönüş yolculuklarının yoğun olmasını beklediklerini dile getirirken, “Uzak illere gidecekler önceki bayramlarda bir ay önce yada 15 gün önceden yer ayırttıranlar çok oluyordu. Fakat bu bayramda çok az kişi yer ayırttırdı. Yakın illere gidecek olanlarda biraz yoğunluk yaşanır. Bu yoğunluk da arife gününden bir gün önce başlar ve arife günü ise yoğunluk iyice artar. Biz yoğunluğun yaşandığı günlerde gerek duyulduğunda ek seferler düzenliyoruz ve yolcularımızı mağdur etmiyoruz. Otobüs firmaları olarak bizler yolcularımızın rahat seyahat etmesi için her türlü tedbirimizi alıyoruz.”diye konuştu.

Otogarda bulunan firma yetkilileri, bayramda yoğunluk beklemediklerini sadece arife günü bir yoğunluk oluşabileceğini söyledi. 

Haber/Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10