HDP'ye saldırıların arkasında HDP var!

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Şehitlerimiz için yapılan yürüyüşlerde HDP binalarına saldırılar gerçekleşti. Biz bu saldırıların arkasında HDP'nin kendi

Çerkezköy 15.09.2015 17:14:00 0
HDP

Son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, “Metanetli, güçlü ve sabırlı olmalıyız. Türkiye güçlü bir devlettir. Küresel güçler Türkiye’yi zor durumda bırakmak için pkk ve uzantılarını maşa olarak kullanmaktadır. Vatandaşlarımızdan, provokasyonlara kapılmamalarını istiyoruz” dedi.

HİÇBİR PARTİNİN SLOGANI ATILMAYACAKTI

Geçtiğimiz hafta ilçede düzenelen ‘Teröre Lanet ve Şehide Saygı’ yürüyüşüne de değinen Abdullah Öğe, “Diğer partiler gibi biz de bu yürüyüşe katılacaktık. Yürüyüş öncesi belediye binasında diğer siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara’da olduğum için ben katılamadım. Partimizi temsilen Ercan Erdoğan toplantıda hazır bulundu. Bu toplantıda yürüyüş sırasında kesinlikle hiçbir siyasi parti işareti yapılmayacağı ve siyasi içerikli sloganlar atılmayacağı yönünde karar alındı. Fakat bu karara daha yürüyüş öncesinde uyulmadığını, uymayanların da uyarılmadığını görünce yürüyüşe katılmadık” diye konuştu.

ÖNERİMİZ DİKKATE ALINMADI

Belediyede yapılan toplantıda güzergahın Çerkezköy Belediye Meydanı’ndan Çerkezköy Şehitliği istikametine olması yönünde öneride bulunduklarını kaydeden Öğe, “Önerimizi dinlemediler. HDP ilçe binasının da üzerinde bulunduğu diğer güzergah tercih edildi. Nitekim yürüyüş sırasında HDP binasına saldırı gerçekleşti. Sonrasında da bir kafeye saldırıda bulunuldu. Biz bu tür olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Yürüyüşe katılan siyasiler, kontrolü sağlayamadı.”ifadelerini kullandı.

Yüyürüşte belli bir grubun sürekli kalabalığı galyana getirme çabası içinde olduğunu söyleyen Abdullah Öğe, “Yürüyüşü organize edenlerin hepsi bu grubu tanımadığını kaydetti. Eğer tanımıyorsanız, onları yürüyüş alanından uzaklaştıracaktınız. Madem kontrol edemeyecektin, o zaman bu işe hiç kalkışmayacaktın” dedi.

EMNİYET ÜZERİNE DÜŞENİ LAYIKIYLA YAPTI

Çerkezköy’deki yürüyüş sonrası çıkan olaylarda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin üzerine düşen görevi layığıyla yerine getirdiğini belirten Öğe, “Polisimiz, olayların daha da büyümemesi için elinden geleni yapmıştır” dedi. Önceki hükümetler döneminde yaşanan terör olaylarında sadece asker ve polisin işin içinde olduğuna dikkat çeken Abdullah Öğe, “Biz Ak Parti olarak bu işe kendimizi de soktuk. İnşallah devletimiz bu işten güçlü bir şekilde çıkacaktır” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNACAĞIZ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yürüyüş sonrası bir grubun saldırısına uğrayan kafenin işletmecisine ziyarette bulunduğu ve bu sırada kafede bulunanların tepkisiyle karşılaştığı hatırlatılan Abdullah Öğe, “Belediye Başkanı yapması gerekeni yaptı. İşletmeciye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kendisine gösterilen tepkiler doğru değildi. Biz de parti olarak en kısa zamanda işletme sahibine geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağız” dedi.

HDP’Yİ SAMİMİ BULMUYORUZ

Basın mensuplarının “Belediye Başkanı Vahap Akay, geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu kafede HDP’li grup tarafından düzenlenmesi planlanan Barış ve Kardeşlik yürüyüşüne davet edildi. Size de böyle bir davet gelse o yürüyüşe katılır mısınız?” sorusuna cevap veren Abdullah Öğe, “Biz HDP’nin bu tür hareketlerini samimi bulmuyoruz. Bu nedenle HDP’nin düzenleyeceği hiçbir organizasyona katılmayacağız” ifadelerini kullandı.

TÜM BU OLAYLARIN ARKASINDA HDP’NİN KENDİSİ VAR

 

7 Haziran seçiminden iki gün önce Diyarbakır’daki HDP mitinginde yaşanan bombalı saldırıyı anımsatan Abdullah Öğe, “Daha sonra Şanlıurfa’daki miting öncesinde de alanda bomba bulundu ve miting iptal edildi. Biz bu patlamanın provokasyon amaçlı gerçekleştirildiğine inanıyoruz. Tüm bu olayların arkasında kendileri var. HDP bu şekilde mazlumu oynayarak oylarını artırmanın planlarını yapıyor. Bu uğurda insanların hayatlarını feda etmeyi bile göze alıyorlar. Bir partinin oylarını artırmak için insanların hayatını hiçe sayması kabul edilemez. İnşallah bir daha bu tür olaylarla karşılaşmayız” diye konuştu.

TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Konuşmasına 1 Kasım seçim çalışmaları hakkında bilgi vererek devam eden Abdullah Öğe, “Genel Merkezimizden gelen talimat gereği bu seçimlere vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinleyerek hazırlanacağız. Az sayıda da olsa verimli görüşmeler gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Bize gelmeyene biz gideceğiz. Sıkılmadık el bırakmayacağız” dedi.

Başkan Öğe, “Türkiye artık eski Türkiye değil. Milletvekili adaylarımızla halkımızın taleplerini dinleyeceğiz. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışacağız. AK kadrolar olarak daha çok çalışıp, daha çok vatandaşımıza ulaşacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber / Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10