Hanımeli Sokağı sakinlerinin şikayeti var!

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin 'Kendin ürettiğini kendin sat' projesi kapsamında oluşturulan ve Çerkezköy Belediyesi'nin katıklarıyla yaklaşık bir ay önce açılan HanÄ?

Çerkezköy 17.09.2015 18:27:00 0
Hanımeli Sokağı sakinlerinin şikayeti var!

Kent Konseyi yanında kurulan kadınların el emeği ve göz nuru ile yaptıkları işleri sergileyerek satışa sundukları, Hanımeli  Sokağı esnafının şikayeti var. Başta tuvalet sorunu yaşanan Hanımeli Sokağı’nda, esnaflık yapmaya çalışan kadınların işleri de o kadar iyi gitmiyor. Şikayetlerini dile getirirken, sitem eden Hanımeli Sokağı esnafı, tuvalet ihtiyaçlarını 3 metre yanlarındaki kent konseyinden karşılayamıyorlar. Kent Konseyi hizmet binasının içerisindeki tuvaletlerin kullanılmasına izin verilmezken, yüz metre ileride bulunan Kipa Alışveriş Merkezi’ne gitmek zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Kadınlar, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri olmalarına rağmen, bu sorunlarıyla Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanın da ilgilenmediğini ileri sürdü.

MASRAFLARINI ÇIKARAMADILAR

Hanımeli Sokağı’nın reklam amaçlı kullanılmasından rahatsız olduklarını dile getiren kadınlar, “Hanımeli Sokağı’nın buraya kurulmasının da çok yanlış olduğunu düşünüyoruz. Çünkü buraya gelen gidenin yok denecek kadar. Sabahtan akşama kadar  burada boş oturmak insanın moralini de bozuyor. Bu sokağın insanların yoğunluklu olduğu yerlerde kurulması bizce daha iyi olacaktı. Çoğumuz siftahsız günü kapatıyoruz. Her gün de buraya geliş gidiş ve öğle yemeği gibi masraflarımız oluyor. Günlük satışlarla bu masrafları bile çıkaramıyoruz. Tek tesellimiz burada çok güzel arkadaşlıklar edindik. Onun dışında başka bir şey yok. Önümüzdeki yıl böyle bir projenin insanların yoğunluklu olduğu yerlerde hayata geçirilmesinin en doğru hareket olacağına inanıyoruz. Böylece aile bütçelerine katkı sağlayacağını umuyoruz. Bu yıl aile bütçelerimize katkı sağlayamadık.  Aksine  aile bütçelerimizden gitti.”dediler.

Belediye Başkanı Vahap Akay’dan da bu konuda kendilerine destek vermesini isteyen Hanımeli Sokağı’nın kadın esnafı Pazar günü dükkanı kapatacaklarını belirtti. Kadınlar,  Pazar günü son kez tezgahlarını açacaklarını kaydettiler.

Haber/Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10