Kapaklı'da okullara beyaz bayrak verildi

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara, dün saat 11.00'da İbni Sina İlkokulu'nda düzenlenen t

Kapaklı 18.09.2015 16:48:00 0
Kapaklı

Beyaz Bayrak teslim törenine, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Pakize Özgür Ünlü ile okul müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Pakize Özgür Ünlü, Beyaz Bayrak uygulamasının, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirildiğini kaydetti. Ünlü, uygulamanın amacının ise okulları temizlik ve hijyen konusunda teşvik etmek olduğunu kaydetti.

 Çocukların ruh ve beden sağlığının korunması doğrultusunda okul denetleme formu hazırlandığı, yapılan değerlendirme sonucunda 100 üzerinden 90 ve üzeri puan alan okullara sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika verildiğini anlatan Pakize Özgür Ünlü, “Bu belge 2 yıl geçerlidir. Bu süre içinde kontroller devam etmektedir” dedi.

İHTİYAÇ OLAN BİR PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Programda konuşan Kapaklı Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyaç olan bir projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Gürbüz, “Biz de bunun üzerine düştük. Okul müdürlerimizden gerekli hassasiyeti gösterenleri tebrik ediyorum. Buradaki başarı bayrakla tescillendirilmiştir. Bu bayrakların okulların en güzel yerinde sergileneceğinden de eminim” diye konuştu.

BAŞARILARINI DEVAM ETTİRMELERİNİ İSTEDİ

Başarılı olan okulların ödül aldıktan sonra bu başarılarını devam ettirmelerini de isteyen Gürbüz, “Hiçbir okulumuzun kazandığı bu bayrağın 2 yıl sonra kaldırılmasına razı geleceğini düşünmüyorum. Bayrağı henüz alamayan okul yöneticilerimizin de en kısa süre içinde görev yaptıkları okulları öğrencilere ve öğretmenlere yakışır bir hale getireceklerine inanıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından başarılı okullara Beyaz Bayrakları ve sertifikaları teslim edildi.

Haber / Ragip KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10