Çerkezköy Belediyesi okul bahçelerini yıkadı

28 Eylül'de başlayacak olan 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı öncesi Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçe genelindeki tüm okulların bahçeleri yıkanıyor, genel temizlikleri yapılıyor

Çerkezköy 18.09.2015 16:56:00 0
Çerkezköy Belediyesi okul bahçelerini yıkadı

Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 28 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı nedeni ile ilçemiz genelindeki tüm okulların mıntıka temizlikleri yapılıyor, okul bahçelerinde biriken çöp ve moloz yığınları temizlenerek, okul bahçeleri yıkanıyor.

ÖNCE SÜPÜRÜLÜYOR, ARDINDAN YIKANIYOR

Tüm okulların bahçelerinin süpürge aracı ile süpürüldükten sonra basınçlı su ile yıkandığını ve ayrıca okul bahçelerinde genel anlamda mıntıka temizliği yapıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yavrularımızın 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda eğitim ve öğretim göreceği tüm okullarımızın okul bahçelerinde süpürme, yıkama ve mıntıka temizliği çalışmalarına başladık. Çalışmalar kapsamında ilk olarak süpürge aracı ile okul bahçesi süpürülüyor. Ardından bir yandan mıntıka temizliği yapılırken, bir yandan ise basınçlı su ile okul bahçesi yıkanıyor. Hedefimiz 28 Eylül Pazartesi gününe kadar çalışmalarımızı tamamlayarak, okullarımızın bahçelerini temiz ve güzel bir görünüme kavuşturacağız” dedi.

YENİ YIKAMA ARACI İŞ BAŞINDA

Yıkama çalışmalarında Belediyenin temizlik filosuna yeni katılan yıkama aracının kullanıldığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yeni yıkama aracımız 9 bin litre su taşıma kapasiteli bir araçtır. İkişer adet su püskürtme fıskiyeli yeni yıkama aracımız, şoför kabininden ayarlanabilen yüksek basınçlı su ile yıkama yapabilen yeni aracımız, araç hareket halinde iken yıkama yapabilmekte, yüksek basınçlı su ile yıkama için 50 metre makaralı hortumu ve ucunda su tabancalı pompalar mevcuttur. Yeni yıkama aracımızı cadde ve sokaklarımızın yıkanması ve temizlenmesi çalışmalarında aktif olarak kullanmaya başladık” diye konuştu.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10