Elektrik kesintisine esnaf tepki gösterdi

TEİAŞ'ın bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle dün yaşanan 10.5 saatlik elektrik kesintisi tepki çekti. Vatandaşlar, uzun süreli elektrik kesintisine tepki gösterirken en fazla esnaf etkilendi.

Çerkezköy 20.09.2015 21:55:00 0
Elektrik kesintisine esnaf tepki gösterdi

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde elektrikler dün sabah 08.00’dan akşam saat 18.35 kadar elektrik verilemedi. Karaağaç’daki elektrik dağıtım merkezinde yapılan çalışma nedeniyle tüm bölgeye verilemeyen elektrikten en fazla esnaf etkilendi.  Vatandaşların da tepki gösterdiği elektrik kesintisine esnaf, “Gün boyu iş yapamadık.”diye tepki gösterdi. Çerkezköy’deki iş yerlerinin çoğu jeneratörlerle işlerini görmeye çalışsa da bir çok esnaf işyerini açmadı. Bu arada işyerlerinin dükkan önlerine kurdukları jeneratörlerin gün boyu çıkardığı ses ise herkesi rahatsız etti.

Elektriklerin kesik olması dolayısıyla da bir çok işyerinin de kapalı olduğu gözlendi. Birçok işletmede jeneratörsüz, bir şekilde ışıldak ya da mumlarla idare etti. Esnaf, bir daha böyle uzun süreli elektrik kesintisi yaşamak istemediklerini ve elektrik kesintisinin işlerini etkilediğini vurguladı. Bazı işyeri sahipleri ve  ev hanımları da elektriklerin kesik oluşundan buzdolaplarındaki yiyeceklerin bozulduğunu dile getirdiler.

Haber/Sibel BAL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10