Müteşebbis heyet üyeleri şartları taşımıyor mu?

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Islah OSB (Organize Sanayi Bölgesi) olarak kurulan üç organize sanayi bölgesi müteşebbis heyetine gönderilen 5'er kişilik üyeye Meclis'ten itiraz geldi.

30.09.2015 18:14:00 0
Müteşebbis heyet üyeleri şartları taşımıyor mu?

Üyelerden bazılarının Oda organları ve meclis üyeleri arasından olmadığı için Valilik ve Sanayi Ticaret Bakanlığı’na itiraz edileceği öğrenildi. Bu itirazın ardından bazı üyelerin değişmesi yerlerine, oda organ ve meclis üyeleri arasından yenilerinin seçilmesi bekleniyor.

ISLAH OSB’LERE 5’ER KİŞİLİK ÜYE VERİLİYOR

Tekirdağ’da üç yıl önce kurulan 11 Islah Organize Sanayi Bölgeleri arasında bulunan Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi (Eski adı Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi), Veliköy Organize Sanayi Bölgesi ve Yalı Boyu Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyet üyelerinin seçimi İl Özel İdaresi, Belediyeler ve Ticaret Sanayi Odaları tarafından yapılıyordu. İl Özel İdaresi’nin kapanmasının ardından 5’er kişilik belediye ve ÇTSO’nun verdiği üye seçimleri bu dönem yenilendi. Çerkezköy Belediyesi Islah OSB olarak kurularak Islah’ın kaldırılmasıyla Organize Sanayi Bölgeleri halinde kurumsal yapısı sürdürülen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyet bölgesini kapsayan üç organize sanayi bölgesine de geçtiğimiz günlerde yeni müteşebbis heyet seçimi yapılmıştı.

ÇTSO MECLİSİ’NDE GÜNDEME GELDİ

ÇTSO’nun önceki gün yapılan Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen organize sanayi bölgelerine müteşebbis üye seçimine itiraz geldi. Meclis üyeleri, ÇTSO Meclisi tarafından üye seçiminin meclis organları ya da meclis üyeleri arasından yapılması gerektiğini belirtti. Meclis üyelerinden bu duruma itiraz edenlerin, “26.01.2011 tarihinde yayınlanan OSB’lerin Uygulama Yönetmeliği’nin 13. Maddesi’nin (a) bendi”ne göre müteşebbis heyet üyeliğinin seçilme şartlarını bazı üyelerin taşımadıkları iddiasıyla listenin değişmesi için Sanayi Bakanlığı’na müracaatta bulunacağı öğrenildi.

YÖNETMELİĞE AYKIRI DEĞİL

Meclis’te gelen bu itirazlara ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel ise yönetmeliklere aykırı olmadığını belirterek karşılık vermişti. Gel, OSB yönetmeliğinde Yönetim Kurulu’nun müteşebbis heyet üyelerini belirlemey yetkisine sahip olduğunu, Oda üyelerinin müteşebbis heyete seçilebileceğini ve TOBB’dan da bu konuda görüş aldıklarını belirtmişti.

ÇTSO Meclisi’nde tek tek isimleri okunan üç organize sanayi bölgesi için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen 5’er kişilik müteşebbis heyet üyeleri ise OSB’lere göre şöyle oldu:

KAPAKLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Süleyman Kozuva (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı), Mustafa Seçkin (Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Mustafa Alpağut (Elkon A.Ş), Saim Buyruk (Buyruk Tekstil), Ahmet Çetin (Çetin Güvenlik).

VELİKÖY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Hacı Mehmet Erdoğan (Anadolu İplik), İlhan Özer (Korat Tekstil), Aref Marancıoğlu (Saray Aliminyum), Nuran Kaya (Derby Konveyör), Sebahattin Önal (Özen Aliminyum).

YALI BOYU ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İsmail Akın (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Kadir Uz (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi), Sacit Ertaş (Erak Giyim), Mustafa Aktaş (Ava Plastik), Sedat Şenol (Nevzat Trika).

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10