GSS gelir testi bitti yapılandırma bu ay sona eriyor

Genel Sağlık Sigortası(GSS) borç yapılandırması kapsamında yapılacak gelir testini son güne bırakanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na akın etti.

Süleymanpaşa 1.10.2015 17:16:00 0
GSS gelir testi bitti yapılandırma bu ay sona eriyor

GSS borcunun yapılandırması adına yaptırılacak gelir testi için Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda yoğunluk yaşandı. Gelir testini son güne hatta mesainin son saatlerine bırakan vatandaşlar, uzun süre kuyrukta bekledi. Çerkezköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda da son günde yoğunluk oluştu. 5 personel vatandaşların borcu olup olmadığını sorgularken, mesai geç saatlere kadar sürdü.SGK’dan yapılan açıklamada, 30 Eylül’e yetişemeyen vatandaşların yinede SYDV’ye giderek, işlemlerini yaptırabileceklerini en azından ilerde doğabilecek borçlar için imkan elde etmiş olabilecekleri kaydedildi.

YAPILANDIRMA SÜRESİ BU AY DOLUYOR

Önceki gün sona eren GSS için verilen süre, sonunda bu testi yaptırmayanların borcu çıkması halinde yapılandırmadan yararlanabilecekler. Yapılandırmanın bitiş tarihinin ise bu ayın sonu olduğu belirtildi. Ekim ayı sonunda sona eren yapılandırma süresinin ardından 2 Kasım’a kadar borcu çıkan vatandaşlar bu borcu ödeyebilecek. Bu tarihe kadar borçların peşin ödenmesi halinde hiçbir gecikme faizi ödenmeyecek.
Kuruma işlem yaptırmak için gelen vatandaşların beklenenden fazla olmasından dolayı işlemlerin yapılmasında gecikmeler yaşandı.

GSS NEDİR
Peki GSS Gelir Testi nedir ve Vakıf önlerinde neden bu uzun kuyruklar oluştu? 18 yaşını aşmış sosyal güvencesi olmayan her bireyin gelir testi yaptırması gerekiyor. Gelir testi SGK primlerinin ne kadar ve kim tarafından ödeneceğini tespit eden bir uygulama.

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10