İlköğretim Haftası Özel İdare'de kutlandı

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Dönemi İlköğretim Haftası, tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de büyük bir coşku ile kutlandı.

Çerkezköy 1.10.2015 17:26:00 0
İlköğretim Haftası Özel İdare

İlköğretim Haftası kutlamaları Çerkezköy Özel İdare İlkokulu’nda dün saat 10.00’da başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 3/E sınıfı öğrencilerinden Halime Adıbey günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. 4/E sınıfı öğrencisi Elif Çolak ve 3/E sınıfı öğrencisi Ahsen Dinç günün anısına şiirlerini okudu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Programda konuşma gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diledi. 36 kurumun, bin 364 öğretmen ve 31 öğrenci ile kapılarını 2015-2016 yılına açtığını kaydeden Erdoğan “Milli eğitimin temel amaçları çevresindeki öğrencileri bilgiye, görgüye, geleneğe ve geleceğe sahip çıkacak şekilde yetiştirmektir. Bizim çalışmalarımıza ivme ve heyecan kazandıran Çerkezköy Kaymakamımıza ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Eğitimin yapılanmasında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın çok büyük katkıları ve fiziksel olarak donanımları olmuştur. Öğrenci ve velilerimizin verimli bir eğitim ve öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyorum. Doğru işi en iyi şekilde yaparak geleceğe sahip çıkacak öğrenciler yetiştireceğiz” diyerek konuşmasını tamamlandı.

BAŞARILAR DİLEDİ

Yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Milli Eğitim camiasındaki tüm idareci arkadaşlarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza ve sevgili öğrencilerimize başarılar ve iyi çalışmalar diliyorum. Eğitim bizim en esaslı meselemizdir. Bunun için tüm idareci, öğretmen arkadaşlarımızla gerçekten büyük bir seferberlik başlatmış durumdayız. Bu çalışmalarımıza diğer kamu kurum ve kuruluşlarının katkıları, STK’ların, derneklerimizin, hayırsever vatandaşlarımızın ve basınımızın destekleriyle bu seferberliği daha da üst noktalara taşıyacağız. Çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Çerkezköy nasıl Türkiye’de sanayi alanında önde gelen bir ilçe ise aynı şekilde eğitim alanında da Türkiye’de önde gelen yerlerden birisi olması için tüm enerjimizi sonuna kadar kullanacağız” dedi.

 

 

“BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTILAR”

2014-2015 eğitim ve öğretim sezonunda çok ciddi adımlar attıklarını kaydeden Kubilay, “Gerek il genelinde, gerek ulusal düzeyde, gerekse uluslar arası alanda öğrenci ve öğretmenlerimiz büyük başarılara imza attılar. Ben kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum. Çocuklarımızı yetiştiren öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eğitim öğretimin her alanı ile yakından ilgiliyiz. Bu amaçla bütün çalışmalara bizler müdahiliz. Eğitimle ilgili yaptığımız ve yağacağımız tüm çalışmalara İlçemizde bulunan tüm kurum ve kuruluşların, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının desteklerini arttırarak devam ettirmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

“YÜZDE 90 ÜZERİNE ÇEKMEK İSTİYORUZ”

Nisan ayında okuma yazma seferberliği başlattıklarını kaydeden Kubilay “Bu bizler için son derece önemlidir. Bu konuda yapılan çalışmaları ise ben bizzat takip ediyorum. Yaklaşık 650 vatandaşımızı okur yazar hale getirdik. Bundan sonra bu çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Okul öncesi eğitime gerçekten son derece önem veriyoruz. Okullaşma oranımızı arttırmamız için okul öncesi eğitim seferberliğini başlattık. 208 öğrencimizi okul öncesine kazandırdık. Amacımız ise okul öncesi okullaşma oranımızı yüzde 90 ve üzerine çekmektir. Herkesin desteğini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

“18 BİN KİŞİYİ HALK EĞİTİME KAZANDIRDIK”

Kaymakamlık öncülüğünde halk eğitim kampanyasının devam ettiğini kaydeden Kubilay konuşmasına şöyle devam etti: “ Halk Eğitim, devletle vatandaş arasında bir köprüdür. Bu köprüyü Her sene daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımıza bilgi ve beceri kazandıracak, sosyal hayatlarını canlandıracak; özellikle mesleki eğitim imkanları sağlayacak bilgi ve beceri kurslarına çok önem veriyoruz. Bu anlamda tüm okullarımız vatandaşlarımıza açıktır. Bütün kurslarımız ücretsizdir. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yeni kurslar açacağız. Tüm okullarımız birer Halk Eğitim Merkezi konumundadır. Şu ana kadar 18 bin kişiyi halk eğitime kazandırdık. Yaklaşık 800 tane kurs açtık. Bunları daha da çoğaltacağız” dedi.

“HEP BERABER TERLEYECEĞİZ”

Geçtiğimiz yıl Kasım ayı başında Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber “Proje Koordinasyon Birimi”ni kurduklarını kaydeden Kubilay “Özellikle Avrupa birliği projelerinden ve kalkınma ajansı projelerinden istifade etmek için bu birimde yoğun bir gayret gösteriliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Şube Müdürü arkadaşlarımıza ve Proje Koordinasyon Birimi’nde görev almış arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten son derece güzel projeler hazırladılar. Yakında bunların duyurularını yapacağız. Çerkezköy olarak önemli projelere imza atmak üzereyiz. Bazıları da kesinleşmiş vaziyettedir. Eğer hedefimiz eğitimde marka kent olmaksa mutlak suretle Kalkınma Ajansı projelerinden AB fonlarından mutlak suretle daha fazla yararlanmamız gerekiyor. Başarı tatlıdır ama ter kokar. Daha fazla terleyeceğiz, daha fazla çabalayacağız ve amaçlarımıza ulaşmak için her türlü fedakarlığı hep beraber yapacağız.”diye konuştu.

“TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Başarının önemine vurgu yapan Kubilay sözlerini şöyle tamamladı: “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğinin sorumluluğu hep beraber bizim omuzlarımızın üzerindedir. Bu sorumluluğa layık bir şekilde çalışmaya, gayret göstermeye hep beraber devam edeceğiz. Her etkinliği her faaliyeti her başarıyı önemsiyoruz. Bunları tüm yıla yayarak takip etmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın geleceğinden daha önemli bir konumuz ise yoktur. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının desteklerini arttırarak bunu yapmalarını rica ediyorum. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleri için geçtiğimiz yıl alınan tedbirlerden dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve İlçe Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ediyorum. Aynı titizlikle aynı önlemlerimizi bu eğitim – öğretim sezonu için de en iyi şekilde alacağız. Okullarımızda ise gıda ve hijyen denetim çok önemlidir. Yetiklilerimiz bununla ilgili çalışmaları her zaman yürütecektir. Yeni eğitim öğretim döneminde de kendilerine başarılar diliyorum. Öğrencilerimize de sağlıklı mutlu başarılı bir eğitim öğretim sezonu diliyorum.”

Programın sonunda öğrenciler Kaymakam Kubilay’a günün anasına çiçek takdim etti. Daha sonra protokol üyeleri ile öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

PROGRAMA YOĞUN KATILIM OLDU

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ömer Karadeniz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Optimed Hastanesi Başhekimi Dr.Elif Sözer, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr.Ayhan Arslan, İrmet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ahmet Türker, İrmet Hastenesi Müdürü Alper Atasoy, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10