Akay Fen İşleri projelerini anlattı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Belediye Fen İşleri Müdürlüğünün bahar ve yaz aylarında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çerkezköy 5.10.2015 16:51:00 0
Akay Fen İşleri projelerini anlattı

Şehit Doğan Çabuk Sokak alt yapı ve yol düzenlemeleri hakkında bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Çalışma kapsamında Şehit Doğan Çabuk Sokak cadde görünümüne kavuşacak ve caddeye bağlanan 15 adet sokak yenilendi.  Bu çalışmalar kapsamında 24 bin 100 metrekare demirli beton yol, 8 bin metrekare beton yol, 3 bin 300 metre yağmursuyu hattı, 53 adet yağmursuyu rögar, 80 adet muayene bacası kullanıldı. 225 metrekare alan üzerinde 70 metrekarelik verici istasyonu için 23 ton çelik kullanıldı. Bu çalışmalarda 15 Ağustos tarihi itibariyle tamamlandı” dedi.

 

“64 SOKAK ASFALTLANDI”

Fatih Mahallesinde bulunan 150 bin metrekarelik sokak alanının sıcak asfalt ile kaplandığını kaydeden Akay “Çalışma sonunda 64 sokağımız asfaltlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca Kızılpınar Mahallesi Hürriyet Caddesi, Atatürk Caddesi, Terzi Caddesi, İstiklal Caddesi, Bahar Caddesi, Çerkezköy Caddesi, Çorlu Caddesi ve Saygın Sokakta toplam 40 bin metrekarelik kaldırım, 100 bin metrekarelik yol ağı, 7 bin 800 metre alt yapısıyla birlikte yapım çalışmalarına başlanacak. Çerkezköy belediyesi olarak 30 adet sokakta yapım çalışmalarına başlanacaktır” diye konuştu.

“YAPIM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK”

Çerkezköy ilçe merkezinde bulunan 45 adet parkın yeni düzenlemelerinin yapılarak çoğunun halkın hizmetine sunulduğunu kaydeden Akay “Çalışmalara mayıs ayında başlandı ve yıl sonunda çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Projesi Çerkezköy Belediyesince hazırlanan 105 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı planlanan kent parkın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapım çalışmalarına başlanacak” dedi.

PROJESİ TESLİM EDİLDİ

Kültür Merkezi Projesi hakkında da konuşan Akay “Çerkezköy Belediyesi tarafından hazırlanan ve mevcut Pazar yerinde yapımı planlanan kültür merkezimizde bodrum katta 650 kişilik konferans salonu, sanat atölyeleri, fuaye alanından oluşan bodrum kat 2 bin 830 metrekareden oluşmaktadır. 3 bin 108 metrekareden oluşan zemin katta sergi salonu, bilim sınıfları, teknik kütüphane, fuayene alanı, idari kısımlar, birinci katta tiyatro salonu, toplantı salonu, teraslar, ikinci katta fuayene alanı, kafeteryalar, 3 adet sinema salonu, teras olacak. Toplam 9 bin 781 metrekare alan üzerinde olacak proje haziran ayında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi” dedi.

“ALANLAR DÜZENLENECEK”

Ambardere’de vatandaşların talebi üzerine 150 bin metrekare imar yolu açıldığını ve çalışmaların tamamlandığını kaydeden Akay “Şehit Teğmen Akın Akın caddesinde yeşil alan park düzenlemesi gerçekleştirdik. 15 bin 900 metrekarelik yeşil alanda bin 300 metrekare yürüyüş yolu, bir adet basketbol ve voleybol sahası, oyun alanı, fitness alanı ve dinlenme alanlarını halkımıza kazandırdık. Tepe Orman Piknik alanında çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 2015 yılı itibariyle yapmayı planladığımız çalışmalar çerçevesinde alana yürüyüş yolları, çevre tel örgülerinin onarımı, çeşmeler, oturma gruplarının yenilenmesi, spor tesislerinin yenilenmesi, dinlenme parkları, toprak alanlarının çimlendirilmesi, WC’lerin onarılması, çocuk oyun grupları, fitness spor alanları ve otopark alanının düzenlenmesi hedefleniyor” açıklamasında bulundu.

600 METRE İSTİNAT DUVARI YAPILDI

İlçe merkezinde bulunan yeşil alanlara 5 bin adet fidanı toprak ile buluşturduklarını kaydeden Akay “Çerkezköy belediyesi olarak park ve yeşil alanlara yapılan tesisler onarıldı ve açık spor tesislerinin sayısı da artırıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile yürüttüğümüz çalışma kapsamında ilçemizin önemli bekleme noktalarına ve duraklarına 30 adet yolcu bekleme durağı yapılacak. İlçemiz İstasyon mahallesinde 150 metre, bağlık mahallesinde 150 metre ve Kızılpınar mahallesinde ise 300 metre istinat duvarı yapıldı” dedi.

KAMERALAR YERLEŞTİRİLECEK

İlçe merkezinde her mahallede başlattıkları halk evlerini oluşturulmasına başlandığını kaydeden Akay “2015 yılı itibariyle mahallelerimizde hemşericilik bilincinin ve kentleşmenin gelişimine yönelik faaliyetlerde bulunmak kadınlara yönelik hizmetler ve eğitimler gerçekleştirilecek dört adet evimizin hizmete girecek. Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında dokuz noktaya dokuz hareketli HD kamera destekleyici 26 sabit kamera, 4 noktaya toplam 14 PTS kamera, beş noktaya toplam 10 adet kırmızı ışık hız ihlal sistemi, iki noktaya hız ihlali radar sistemi kurulması için çalışmalar devam ediyor. İlçemizde gümrük önü ve Kızılpınar Mahallesi otogar uzantısında vatandaşlarımızın terminal binasına yaya olarak ulaşımını sağlayacak kaldırım yapım çalışması karayolları ile yapacağımız protokol dahilinde çalışmalara başlanacak.”diye sözlerini tamamladı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10