2016 mali yılı bütçesi 88 milyon 15 bin 310 TL

Çerkezköy Belediyesi'nin 2016 Mali Yılı Tahmini Bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 17 arttırılarak 75 milyon 425 bin TL'den 88 milyon 13 bin 310 TL'ye çıkartıldı. Bütçe artıÅ?

Çerkezköy 6.10.2015 17:16:00 0
2016 mali yılı bütçesi 88 milyon 15 bin 310 TL

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu dün gerçekleştirildi. Saat 15.00’da Meclis Başkanvekili Nedim Yılancı’nın Başkanlık ettiği Meclis toplantısında ilk olarak Çerkezköy Belediyesi’nin Performans Programı’nın müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ
Meclis gündeminin üçüncü maddesinde yer alan Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Hisse satışlarının kabul edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Plan ve Bütçe Komisyonu’nu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin oy birliği ile kabul ettiği 2016 Mali Yılı Tahmini Gelir ve Gider Bütçesi 88 milyon 15 bin 310 TL olarak açıklandı. 
BÜTÇE KALEMLERİ ŞÖYLE OLUŞTU
Gelir Bütçesi’nin 33 milyon 970 bin TL’sini vergi gelirleri, 1 milyon 368 bin TL’sini teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, 3 milyon 890 bin TL’sini alınan bağış ve yardımlar, 43 milyon 587 bin 310 TL’sini diğer gelirler ve 5 milyon 200 bin TL’sini sermaye gelirleri oluştururken, 2016 Mali Yılı Gider Bütçesi’nin en önemli kalemi 29 milyon 630 bin 212 TL ile kamu hizmetleri oluşturdu. Kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri için 3 milyon 597 bin TL, ekonomik işler ve hizmetler için 2 milyon 31 bin TL, çevre koruma hizmetleri için 25 milyon 327 bin 992 TL, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 23 milyon 8 bin 112 TL, sağlık hizmetleri için 1 milyon 108 bin 994 TL, dinlenme, kültür ve din hizmetleri için 3 milyon 311 bin TL’lik bir Gider Bütçesi oluşturuldu.

TARİFE ÜCRETLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ
Belediye Meclisi tarafından 2016 Mali Yılı için hazırlanan Gelir ve Gider Bütçesi’nin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2016 Mali Yılı Gelir Tarifesi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi Tarife Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken, Belediye Hizmet Tarifelerine 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 5 ile yüzde 10 arasında değişen miktarlarda artış yapıldı.

EN YÜKSEK ÜCRET VERİLECEK

Gündemin altıncı maddesinde bulunan  Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 14.09.2015 gün ve 976 sayılı uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara ödenecek olan ücretin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu görüşü doğrultusunda en yüksek devlet memurunun bir günlük harcırahından verilmesi oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin yedinci maddesinde bulunan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu görüşü doğrultusunda en yüksek ücret verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

“SIRAYA KOYMAMIZ GEREKİYOR”

Gündemin sekizinci maddesinde  93 ada 162 ve 163 parsellerle ilgili kamulaştırma kararı alınması hakkında Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 27.07.2015 gün ve 275 sayılı müzekkeresinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edilirken, bu gündem maddesinde AKP’li Meclis Üyesi Remzi Garip kamulaştırmanın Encümenin yetkisinde olduğunu ve ayrıca geçmiş yıllardan beri bir çok vatandaşın mağdur olduğunu belirterek, “Bu arsa satışları ile paralar belediyeye geliyor. Biz vatandaşlardan aldığımız gibi vatandaşımızı da vermemiz gerekiyor. 25-30 yıldır bir süreç var. Birçok vatandaşımızın belediyeden alacağı olmasına rağmen alamıyor. Kamulaştırmaları yapılmadığı için paralarını alamıyorlar ve yerini de kullanamıyorlar. Bu alacakları sıraya koyup hak edenlere kamulaştırma yapıp adil şekilde paralarını ödemek gerekiyor” diye konuştu.

“ÇALIŞMA YAPILACAK”

Komisyonda neden hayır oyu kullandıklarını da açıklayan Garip, “Kamulaştırma yapma meclisin işi değildir, encümenin işidir” diye konuştu. Bunun üzerine konuşma gerçekleştiren Meclis Başkanı Nedim Yılancı, kamulaştırma isteyen firmanın Belediye’ye borcunun olduğunu ve kamulaştırma ücretinin firmanın borcundan düşeceğini belirterek, bu şekilde kamulaştırma talepleri gelirse Belediye olarak bu taleplere sıcak bakacaklarını belirtti. Meclis Başkanı Yılancı ayrıca konu ile ilgili bir çalışma yapılarak Meclis’in bilgilendirileceğini de kaydetti.

OY BİRLİĞİ İLE RED EDİLDİ

Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Muharrem Kızılpınar Mahallesi 195 ada 2, 17 ve 23 nolu parsellerde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçenin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile  Emre Kaya’nın Fevzipaşa Mahallesi 336 ada 1 nolu parselde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçesinin müzakeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. Belediye Meclisi’nin son gündem maddesi olan Ayşe Çaput’un GMKP Mahallesi 1214 ada 10 parselde plan değişikliği yapılması talebine ait dilekçesinin müzakeresi de İmar ve Bayındırlık Komisyonunu görüşü doğrultusunda oy birliği ile reddedildi.

“MECLİSİ TEBRİK EDİYORUM”

Meclis de İmar Komisyonu’nun talebin red yönündeki kararını oy birliğiyle kabul etti. İmar Komisyon Raporunun ardından söz alan AK Parti Grup Başkanı Seyithan Caferoğlu, komisyon üyelerinin isabetli bir karar aldığını kaydetti. Caferoğlu “Geçtiğimiz meclis toplantısında imar plan değişikliği istenen yerde yapılaşma olduğunu izah etmiştik. 1214 ada 10 parselde 3 kat çıkılmış, yüzde 80 inşaat yapılmış. Buna rağmen her hangi bir işlem yapılmamış. H 6 yazılmış ancak neden yazıldığını bilmiyoruz. Bu yapı şimdiye kadar nasıl yapıldı? Denetimi yapılmadı mı? Gelinen noktada hem imar komisyonu hem de meclis yerinde bir karar vermiştir. Bütün meclisi tebrik ediyorum. İnşaatta usulsüzlük vardır. Bu yapı ile ilgili kanuni işlem başlatılmalıdır ve gereği de yapılmalıdır” diye konuşu. Son gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı sona erdi.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10