"Anneler çalışırken gözleri arkada kalmayacak"

Çerkezköy Belediyesi tarafından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilen Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi No:120/B adresindeki binada yapılan tadilat ve düzenlemenin ardından Tekirdağ BüyükÅ?

Çerkezköy 9.10.2015 17:14:00 0

Gerçekleşen programa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay katılmazken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Taner Dodurka ile Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şehabettin Küçükyazıcı, CHP İl Başkanı Şeref Çetin, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ, 1911 Çerkezköyspor Başkanı Murat Narçın, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca Atmaca, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

60 ÇOCUKLA HİZMETE BAŞLADI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Şahabettin Küçükyazıcı gerçekleştirdi. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı çerçevesinde açılışı yapılan okul öncesi eğitim kurumunun yapımının Çerkezköy Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirildiğini ifade eden Küçükyazıcı, “Kreşimizde 1 psikolog müdür, 3 öğretmen, 1 sosyal çalışma uzmanı, 1 memur, 3 de yardımcı personel görev alacak. Kreşimiz 60 çocukla hizmete başladı” diye konuştu.

“BAŞARILI ÇOCUKLAR YETİŞECEKTİR”

Okul öncesi eğitim dönemin, çocukların en hızlı geliştiği dönem olduğunu söyleyen Küçükyazıcı şöyle devam etti: “Bu dönemde çocukların sağlıklı gelişimi için gerekli fiziksel çevre çok önemlidir. Okul öncesi eğitimin amacı, öğrenmeye ilgi uyandırmak, çocuklara bilgi aktarmaktan çok yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Burada verilecek eğitim, miniklerin yaşamları boyunca katılacağı etkinliklerin verimini artıracak, daha başarılı çocuklar yetişecektir.”

GÜVENİMİZ TAMDIR

Daha sonra ise programda Genel Sekreter Yardımcısı Taner Dodurka konuşma gerçekleştirdi. Kreş açılışında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğini sergilediklerine inandıklarını kaydeden Dodurka, “Biliyoruz ki kreşler sayesinde anneler sosyal hayata katılabilir ya da çalışarak aile bütçesine katkıda bulunabilirler. Ve diyoruz ki, anneler çalışırken gözleri arkada kalmasın, çocuklarını emin ellere teslim edebilsinler. Çocuklar açısından baktığımızda ise ‘ilk altı yaş dönemi’ çocuk gelişimine ve kişiliğin belirlenmesinde olağanüstü bir önem taşımaktadır. Bu dönemde çocuklarımızın sosyalleşmesi için ve sorgulayıcı bir birey olmaları için temeller işte buralarda atılmaktadır. Bu konuda kreşimizin değerli öğretmenlerine güvenimizde tamdır” ifadelerini kullandı.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN“

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın açılışa yoğun programı nedeniyle katılamadığını kaydeden Dodurka, “Değerli Çerkezköylüler, başka bir program nedeniyle aramızda bulunamayan başkanımız Kadir Albayrak’ın size sevgi ve selamlarını iletiyorum. Kadir Albayrak, insan odaklı hizmetler konusunu her zaman şiar edinmiş bir belediye başkanıdır. Şimdi de bu hizmetlerinden birini gerçekleştirme mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesile ile bu binayı tahsis eden Çerkezköy’ün başarılı ve değerli Belediye Başkanı Vahap Akay olmak üzere kreşin açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu kreşin Çerkezköylü annelere, babalara ve çocuklara hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

KREŞİ GEZDİLER

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni gezerek yetkililerden bilgiler aldılar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kreşinin açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katılmaması dikkat çekti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10