Kaymakam Kubilay: Bağlantıyolu şart

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, bir yandan ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarına habersiz denetimlerde bulunurken, bir yandan da fabrika ziyaretlerini sürdürüyor. Kaymakam Kubilay, önceki gün de Veliköy Organize Sana

Çerkezköy 14.10.2015 17:08:00 0
Kaymakam Kubilay: Bağlantıyolu şart

Veliköy OSB Müdürü Mustafa Mayadağlı ve Veliköy OSB Müdür Yardımcısı Taner Özmen’in de hazır bulunduğu ziyaretlerin ilk durağı Derby Konveyör Bant Fabrikası oldu. Kaymakam Kubilay burada Derby Konveyör Bant Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Kaya tarafından karşılandı. Nurhan Kaya ile bir süre sohbet eden Kaymakam Kubilay, daha sonra çalışmalar hakkında bilgi aldı. Nurhan Kaya günün anısına Kaymakam Kubilay’a 2 ciltlik “Yunus’un Gül Bahçesinden” adlı kitap hediye etti.

İSO İLK 500 LİSTESİNDE 452. SIRADA

Kaymakam Metin Kubilay’ın bir sonrdaki durağı ise Anadolu İplik Fabrikası oldu. Anadolu İplik Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Uzun ve babası Osman Uzun tarafından fabrika girişinde karşılanan Kaymakam Kubilay, daha sonra fabrikanın üretim bölümlerini dolaştı. Kaymakam Kubilay’ın bir sonraki durağı ise İSO İlk 500 Listesinde 452. Sırada yer alan Teverpan MDF Fabrikası oldu. Teverpan MDF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tever tarafından karşılanan Kubilay, fabrika çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra iş yaşamlarında başarılar dileyerek buradan ayrıldı.

SON DURAK SARAY DÖKÜM

Metin Kubilay, beraberindekilerle birlikte daha sonra İSO 500 Listesinde 225. olan Saray Döküm Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Yetkilisi Aret Marancıoğlu tarafından karşılanan Kaymakam Kubilay, Marancıoğlu ile bir süre sohbet edip fikir alışverişinde bulundu. Aynı zamanda Veliköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı da olan Kaymakam Kubilay, ziyaretlerinde otobandan Veliköy OSB’ye çıkış açılmasının önemine vurgu yaptı.

DİĞER OSB’LER DE YARARLANIR

Veliköy OSB’ye otobandan çıkış verilmesi durumunda büyük bir ekonomik tasarruf sağlanacağını dile getiren Kaymakam Metin Kubilay, “Aynı zamanda önemli ölçüde tasarruf edilecektir. Otobandan Veliköy OSB’ye çıkış verilmesi durumunda buradaki doluluk oranının da yüzde 55’lerden hızla yükseleceğini düşünüyorum. Ayrıca bu çıkıştan Yalıboyu, Kapaklı ve Çerkezköy OSB’lerinin de yararlanacağı kanaatindeyim” dedi. Ziyaretlerinde üretim, istihdam ve Veliköy OSB’nin sorunları üzerinde duran Kubilay, kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı da sanayicilere teşekkür etti.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10