Seçim çalışmalarına Çorlu ve Süleymanpaşa'da devam etti

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, seçim çalışmalarına Çorlu ve Süleymanpaşa'da devam etti. Belediye başkanları, il ve ilçe yönetimiyle birlikte esnafı ve yöre derneklerini ziyaret

Çorlu 16.10.2015 17:00:00 0
Seçim çalışmalarına Çorlu ve Süleymanpaşa

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, seçim çalışmalarının gündüz ayağını Çorlu’da gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı ve ilçe yönetimiyle birlikte Çorlu Muhtarlar Derneği Başkanı Neşe Benek’i ziyaret etti. Muhtarların sorunlarının da gündeme geldiği görüşmede CHP’li Yüceer, halkla belediye arasında bir köprü vazifesi gören muhtarlık kurumunun ülkemizde neredeyse 200 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, köy ve mahalle muhtarlarına ilişkin olarak bugüne kadar yeterli düzenlemeler yapılmadığını, sorunların çözüme kavuşturulmadığını bildirdi. Yüceer, “Muhtarlarımız, yetki alanına giren konularla ile ilgili masraflarını kendi maaşlarından karşılayarak görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Birçok muhtarımız da sadece aldıkları maaş ile geçinerek, sosyal güvenlik primlerini de bu maaştan karşılıyor” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

CHP iktidarında muhtarların sorunlarının çözüleceğini kaydeden Yüceer, “Seçim bildirgemizde de beyan ettik. Muhtarlarımızın çağın gereklerine göre hizmet verebilmesi için gerekli altyapıyı oluşturacak, özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştireceğiz. Büyük kentlerde, mahalle muhtarlıklarının boyutlarını daraltacak, tüm yurttaşların bireysel hizmet alabilmesine olanak tanıyacağız. Mahalle muhtarlarının, belediye meclislerinde, köy muhtarlarının ise il genel meclislerinde sorumluluk bölgeleri ile ilgili konularda söz sahibi olmasını sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

TUNCA’YI DA ZİYARET ETTİ

Daha sonra ilçe yönetimi ile birlikte esnaf ziyareti yapan ve kahvehanelerde yurttaşlarla bir araya gelen Yüceer, Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Tunca'yı ziyaret etti. CHP iktidarında, esnafa, ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandırılacağını belirten Yüceer, prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden yararlanacağını, söz konusu durumun her şeyden önce bir insanlık ayıbı olduğunu kaydetti. Esnafın diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olabileceğini ve aynı haklardan yararlanacağını belirten Yüceer, daha sonra iş yeri açılışı yaptı. 

GAZETELERİ ZİYARET ETTİ

Çorlu’da yerel gazeteleri de ziyaret eden Yüceer, demokrasinin yerel yönetimlerde filizlenip, kök saldığını; yerel basının, yöneticilerle halk arasında bir köprü görevi üstlendiğini kaydetti. Yüceer, “Yerel basının güçlü olması, görevini rahat bir ortamda yapması, bu kutsal görevi yerine getirecek imkanlara kavuşması oldukça önemlidir” dedi. Yüceer, Tekirdağ’ın, bölgenin sesinin duyurulması yönünde yaptığı çalışmalar için gazete yöneticilerine teşekkür etti. Ankara’da 99 kişinin hayatını kaybettiği, Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenler için Çorlu Eğitim-Sen Şube Başkanı Kazım Ünlü'ye taziye ziyaretinde bulunan Yüceer’in seçim çalışmalarının bir sonraki ayağı Süleymanpaşa oldu.

“BARIŞ VE HUZUR GETİRSİN”

Büyükşehir Belediye Başkanı ve il yönetimi ile birlikte Erzurumlu ve Bayburtlular’la bir araya gelen Yüceer, Şah Hatayi Sultan Cemevi Alevi ve Bektaş Derneği’ne de ziyarette bulundu.Yüceer, Muharrem ayının ülkemizdeki ve dünyadaki bütün mazlumlara huzur ve barış getirmesini diledi.  Muharrem ayının hasret kalınan barış, kardeşlik gibi evrensel değerleri bulmamız için bir fırsat olduğunu belirten Yüceer, “Hz. Hüseyin’e ve Kerbela’da şehit düşen tüm mazlumlara gönül verip yasını tutan herkesin matemi kabul olsun. Yezidlerin, zulmün, zalimin karşısında, mazlumun yanında olanlara selam olsun” dedi.

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10