Kaya: Bir beklentisi mi var ?

Veliköy İş Adamları ve Sanayiciler Derneği yönetimi, Veliköy OSB hizmet binasında düzenlenen kahvaltı programında basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltıda, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasıâ€?

Çerkezköy 16.10.2015 17:09:00 0
Kaya: Bir beklentisi mi var ?

Veliköy İş Adamları ve Sanayiciler Derneği yönetimi düzenlediği basın toplantısında ÇTSO Meclis üyesi Rahmi Yılmaz’ı eleştirdi.

VELİKÖY’DE SANAYİNİN TEMELLERİ 1996’DA ATILDI

Dün saat 10.00’da gerçekleştirilen kahvaltıya Veliköy İş Adamları ve Sanayiciler Derneği Başkan Yardımcısı Bilal Yıldız, Selahattin Önal, yönetim kurulu üyeleri Nurhan Kaya ve M.İlhan Özer katıldı. Basın mensupları ile bugüne kadar çeşitli etkinliklerde bir araya geldiklerini kaydeden VİSAD’ın kurucu başkanı ve yönetim kurulu üyesi Nurhan Kaya, derneğin kuruluş aşaması ve amaçları hakkında bilgilendirmede bulundu. Veliköy’de sanayinin temellerinin 1996 yılında atılmaya başlandığını söyleyen Kaya, “O yıllarda Tekirdağ genelinde yerel bazda istihdam sağlanabilmesi için çok sayıda sanayi bölgeleri oluşturuldu. Bu durum tarım alanlarının daralmasına, altyapı sorunlarının yaşanmasına neden oldu. Her sanayicinin kendisine ait yer altı su kuyuları vardı. Veliköy’ün diğer sanayi bölgelerinden farkı ise fiziki konumu ve sahip olduğu büyük ölçekli sanayi kuruluşlarıydı” diye konuştu.

ÖNEMLİ MESAFALER KAT ETTİK

VİSAD’ın 2003 yılında kurulduğunu kaydeden Nurhan Kaya, “Derneğimizin kuruluş amacı kamu ile ortak hareket edip, sanayicinin sorunlarını tespit etmek ve öncelik sırasına göre bu sorunların çözümüne yardımcı olmaktı. Yerel yönetimlerle kurduğumuz iyi ilişkiler sonucu, sorunlarımızın bir kısmını iyileştirmelerle gidermeye çalıştık. Bu kapsamda ortaya çıkan maliyetlerin bir kısmı belediyeler tarafından, bir kısmı ise kendi bütçemizden karşılandı. 2013’te dağınık sanayileşme kamuyu da rahatsız edince çevre sorunları ve Ergene kirliliği gündeme geldi. Akabinde dağınık haldeki sanayi kuruluşlarının OSB çatısı altında toplanması için Islah OSB süreci başladı. Çalışmalar filizlendi ve önemli mesafeler kat ettik. Sonunda da OSB olduk” dedi.

 “BUNDAN DAHA DOĞAL BİR ŞEY OLAMAZ”

Veliköy OSB olarak Çerkezköy’den bağımsız olmadıklarının altını çizen Nurhan Kaya, “Bizim Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda üyelerimiz var. Bu kapsamda Çerkezköy TSO ile iyi ilişkiler kurduk. Zaten Veliköy OSB’deki tüm kuruluşlar aynı zamanda Çerkezköy TSO üyesidir. Bu açıdan baktığımızda Çerkezköy TSO’da son zamanlarda yaşanan tartışmalar, bizleri üzmüştür. Biz sorunların, ancak ve ancak sahipleri tarafından çözülebileceği inancındayız. Veliköy OSB olarak bizim elektrik, yıl, pis-temiz su, arıtma ve derin deşarj gibi konularda yaklaşık 120 milyon lira maliyetli sorunlarımız var. 400 hektarlık OSB alanımızda 320 dönüm araziyi sosyal hizmetler için ayırdık. Hal böyle olunca, sorunların önceliğini belirlemek amacıyla oluşturulacak OSB yönetiminde Veliköy sanayicisinin bulunması kadar doğal bir şey olamaz” açıklamasında bulundu.

“KOZUVA HAKSIZ SUÇLAMALARA MARUZ KALDI”

Veliköy OSB’nin 2 yıllık sürenin ardından yeni yönetimi oluşturduğuna dikkat çeken Nurhan Kaya, “15 kişiden oluşacak olan yeni yönetimde, 5 üyeyi de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası belirledi. Fakat Rahmi Yılmaz, bu konuda Çerkezköy TSO yönetimine haksız suçlamalarda bulundu. Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva haksız suçlamalara maruz kaldı. Çünkü Çerkezköy TSO yönetiminin belirlediği tüm isimler zaten odanın üyesidir. Bu yüzden aldıkları doğru karar nedeniyle Veliköy’lü sanayiciler olarak Çerkezköy TSO yönetimine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

“VELİKÖY’DEN BİR BEKLENTİSİ Mİ VAR?”

ÇTSO Meclis üyesi Rahmi Yılmaz’ı 2 dönemdir tanıdıklarını söyleyen Kaya, “Daha sonra öğrendik ki kendisi 1995’ten beri ÇTSO bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuş ve bulunmaya da devam ediyor. Fakat yarattığı çatışma ortamı bizi üzüyor. Söylediklerinin gerçekle alakası yok. Konuşmaları çözüm üretmiyor. Sanayiden uzak birisinin bu konuda bu kadar fazla yorum yapmasına da bir anlam veremiyoruz. Kendisi daha önce VİSAD seçimlerinde de taraf olmaya çalıştı. Kendisinin Veliköy’den bir beklentisi mi var? Veliköy’de bir yatırımı mı var? Veliköy’ü bu kadar gündeme getirmesinin amacı nedir? Rahmi Yılmaz, sanayicilere katkı sağlayacağına, çatışma ortamı yaratarak yapılacak çalışmaların da önüne geçmektedir. Çerkezköy TSO eski Başkanı Dursun Ali Tever ile olan çatışması, iki amcaoğlunu karşı karşıya getirmiştir. Kendisinin Ahmet Zeki Tever ile ilişkisini merak ediyoruz. Tever’i Veliköy OSB yönetimine koyamamanın hezeyanını yaşıyor. Tever’e karşı bir diyet borcu mu var?” diye sordu.

KATKI SAĞLAMAYA DAVET EDİYORUZ?

Rahmi Yılmaz’ın itiraz ettiği Özen Alüminyum, Anadolu İplik, Derby ve Saray Alüminyum firmalarının Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası organlarında görev aldığını belirten Kaya, “Merak ediyoruz. Rahmi Yılmaz, Veliköy OSB yönetiminde yer almasına karşı çıktığı bu firmaların sağladığı katkının kaçta kaçını Çerkezköy TSO’ya katkı olarak sağlıyor? Özetle söylemek istediğimiz şudur ki sanayici dışında sanayiciyi yönetmek isteği ne kadar doğrudur? Kendisini çatışma ortamı yaratmak yerine, sanayicilere katkı sağlayacak çalışmalar yapmaya davet ediyoruz” dedi.  

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10