Kovan dağıtımı ay sonunda başlıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yürütülen Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında il genelinde 50 bin kovan dağıtılacağı daha önce bildirilmişti. Bunun ard

Tekirdağ 20.10.2015 18:40:00 0
Kovan dağıtımı ay sonunda başlıyor

Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka tarafından yapılan açıklamada arıcılık projesinin sadece bölge ekonomisi açısından değil, aynı zamanda arıların çiçekler arasında polen transferi sağlaması nedeniyle sürdürülebilir bir çevre için önemli katkılar sağlayacağı belirtildi. Tekirdağ’a olan bu katkıları nedenle projenin tamamlanmasını heyecanla beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Dodurka, ülkemizde bu kadar yüksek sayıda kovanı üretebilecek firma sayısının azlığından dolayı ihalede bazı gecikmelerin yaşandığını söyledikten sonra, artık kovan dağıtım aşamasına gelindiği müjdesini verdi.

İLK AŞAMADA BİN ADET DAĞITILACAK

Proje hakkında teknik detaylar veren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan ise proje kapsamında bu ayın sonunda il genelinde bin adet, sene sonuna kadar 6 bin adet ve 4 yılın sonunda ise toplamda 50 bin adet kovan dağıtımının planlandığı belirtildi.

KOVANLAR TSE STANDARTLARINDA

Kovanların kalitesinde sorun yaşanmaması için teknik bir ekip kovan imalatını yerinde denetledi. Daire başkanlığına bağlı teknik bir ekip, ihaleyi alan firmaya ait Adana ili İmamoğlu ilçesindeki üretim yerlerinde incelemelerde bulundu. Yapılan tetkiklerde Langstroth tipi kovanların bölümlerini oluşturan dip tahtası, Kuluçkalık, Ballık ve Kapakları gözden geçirildi, kullanılan ürünlerin yeterli kurulukta ve sarıçam olduğu, kovanların TSE standartları ölçülerinde yapıldığı tespit edildi.

Çerkezköy Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10