CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak'dan DSİ çıkışı

Çerkezköy'de bir dizi ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Çerkezköy'de yapmayı planladığı ancak bir tü

Çerkezköy 20.10.2015 18:53:00 0
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve  Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Çerkezköy’de bir dizi ziyarette bulundu. 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında ilçeye gelen Öztrak, partilileriyle birlikte Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ardından ÇTSO, ÇOSB ve Veliköy Organize Sanayi Bölgeleri’ne ziyaretlerde bulundu. Öztrak ilk ziyaretini Esnaf Odası’na yaptı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ ve Oda Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kaşarcı Öztrak ve beraberindeki CHP’lileri karşıladı. Ziyarete Öztrak’ın yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Çerkezköy CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Funda Serfiçe de katıldı.

ÇORLU DERESİ’Nİ DSİ ISLAH EDECEKTİ ETMEDİ

Son yıllarda yağan her yağmur sonrası adeta dere taşkınlarından göle dönen Çerkezköy’ün taşkın çilesine değinen Faik Öztrak, önemli bir noktanın altını çizdi. Pınarça Deresi ve Çorlu Deresi’nin DSİ tarafından ıslah edileceğini hatırlatan Öztrak, “Çorlu ve Pınarça derelerinin Devlet Su İşlerinin ıslah etmesi gerekirdi ama şu ana kadar etmediler. Bu dereler taştığında Vahap Başkan sabah 5’te oraya giderek halkın ne ile karşı karşıya olduğuna şahit oldu ve elinden geleni yaptı. İnsanlar sele maruz kaldı ama yüzleri gülüyordu çünkü yanlarında başkanları vardı. Bu derenin acilen ıslah edilmesi lazım”açıklamasında bulundu.

ŞİMDİ ONLARDA BİZİM SÖYLEDİĞİMİZİ SÖYLÜYORLAR

Tekirdağ’ın vergi sıralamasında Türkiye genelinde ilk 10 ilden biri olduğunu hatırlatan Faik Öztrak, “Ama hizmet anlamında en son 10 il arasında hizmet alıyoruz” dedi. Öztark sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkede yönetim boşluğu var. Döviz karşısında Türk lirası tarihinin en önemli gerilemesini yaşıyor. Ama biz ‘esnafımıza sıfır faizli kredi vereceğiz işletmelerdeki esnaflarımızın yükünü kaldıracağız’ dedik. Bunu 7 Haziranda biz söyledik. Şimdi onlarda bizim söylediklerimizi söylüyorlar.”

İNTİHAR EDERSİN DEDİ KOALİSYON OLMADI

Koalisyon için ilk olarak MHP’nin kapısını çaldıklarını kaydeden Faik Öztrak, “Görüşmelere kadar Türk lirası dünyada değer kaybeden 2’inci paraydı. Koalisyon görüşmelerinde bu durum değişti ve gerileme durdu ama 13 Temmuz’da koalisyon olmayacağı anlaşılınca tekrar en hızlı değer kaybeden para oldu Türk lirası. Cumhurbaşkanı Davutoğlu’na ya seçime gidersin ya da intihar edersin dedi oda seçime gitti. Ama bu durum ülkeyi 101.5 milyar lira zarara soktu. 400 milletvekili verin dediler olmayınca 160 tane şehit geldi.”ifadelerini kullandı.

ESNAF ZİYARETİ DE YAPTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Çerkezköy ziyaretinde programının arasına esnaf ziyareti de sıkıştırdı. Esnaf Sanatkarlar Odasına gelmeden önce Belediye Başkanı Vahap Akay ve yanındaki heyetle beraber çevrede bulunan esnafları ziyaret ederek bir süre sohbette etti. Ziyaretler sırasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şu anda Çerkezköy’de kayıt dışı çalışan işletmeler var. Bu işletmelerle kayıtlı çalışan işletmelerin birbirinden ayrılması ve tespit edilmesi gerekiyor. Ama bu durumu görmezden gelenlerde var. Eğer bu durumlar belediyeye söylendi ve ben gerekeni yapmadıysam kabahatliyim. Ama söylenmedi. Bize iletilen her kayıt dışı durum için gereken tüm işlemleri yaptık” diye esnafa açıklamalar yaptı.

 ÇTSO’YU ZİYARET ETTİLER

CHP Genel Başkanı Öztrak ve beraberindekiler daha sonra ÇTSO’yu ziyaret etti. Esnaf Odası’nın ardından geldiği ÇTSO’na Başkan Vekili Mustafa Seçkin ve bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Öztrak, burada da Ak Parti Hükümeti’nin 7 Haziran’dan sonraki tutumundan yakındı.

MİLYON DOLARLIK MAKİNE VAR AMA İŞLETEN YOK

Ziyaret sırasında ÇTSO Başkan Vekili Mustafa Seçkin, oda üyelerinin sorunlarını dile getirdi. Özellikle sanayicinin kalifiye elaman bulmakta zorluk çektiğini dile getiren Seçkin, bununla ilgili olarak çarpıcı ifadeler kullandı. Seçkin, “OSB’nin içerisinde okul açılmalı. Burada kalifiye elaman yetiştirmeliyiz. Milyon dolarlık makineler var sanayicimizde ama işleten yok!”dedi.

EKONOMİ 65’NCİ SIRAYA GERİLEDİ

Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Öztrak, CHP olarak seçim beyannamelerinde bu konu üzerinde durduklarının altını çizerken, CHP olarak tüm OSB’lerde meslek liseleri açacaklarını söyledi. Ziyaret sırasında uzun uzun siyasi gelişmeleri, 7 Haziran’dan sonra koalisyon kurulamamasını anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, sert ifadelerle Ak Parti Hükümeti’ni eleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da “Saray koalisyon kurdurmadı” diyerek göndermelerde bulunan Öztrak, Türk ekonomisinin 65. Sıraya gerilediğini söyledi. Öztrak CHP olarak bunu 20’nci sıraya çekebileceklerini söyledi.

Öztrak ve beraberindekiler daha sonra Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. CHP’liler son olarak Çerkezköy ziyaretlerini saat 15.00’da Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptıkları ziyaretle tamamladılar.

Ragip KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10