ÇTSO Bosna Hersek'de

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) düzenlediği Balkan İş Gezisi'nde Çerkezköylü işadamları üçüncü günde Bosna Hersek'e geçti. ÇTSO Heyeti iki gün kalacaÄ

Çerkezköy 23.10.2015 16:49:00 0
ÇTSO Bosna Hersek

İlk olarak gittikleri Hırvatistan’da bir dizi ziyaret ve fuar gezilerine katılan ÇTSO heyeti iki günlük Split durağının ardından Bosna Hersek’e geçti. Önceki gün Hırvatistan’dan ayrılan ÇTSO Heyeti karayolu ile Bosna Hersek’e geçti. Bosna Hersek ziyareti kapsamında Saraybosnaya doğru harekete geçen ÇTSO heyeti dört saat yolculuk yaptı.

Dört saatlik yolculuğun ardından Osmanlı Köyü Pocitel kasabasına gelen heyet burada bir süre konakladı. Pocitel kasabasını ziyaret eden ÇTSO heyeti rehberler eşliğinde tarihi yerleri gezerek, bilgi aldı. Burada ÇTSO heyetindeki işadamları, bol bol fotoğraf çekip, tarihi mekanları kayıt altına aldılar.

ALPERENLER TEKKESİ’Nİ ZİYARET EDİP NAMAZ KILDILAR

ÇTSO heyeti, Pocitel köyünde yaptıkları inceleme ve gezinin ardından bu kez yeniden otobüslerine binerek, bir zamanlar Osmanlı toprakları altında bulunan başka bir tarihi bölgeye geçti.

İki saatlik yolculuğun ardından ÇTSO heyeti blagaj bölgesine geçerek, burada Osmanlı tarafından yapılan Mura Nehri kıyısında bulunan Alperenler Tekkesi’ni ziyaret etti. ÇTSO heyeti Alperenler Tekkesi’ni bir süre gezerek, bilgi aldı. Daha sonra ÇTSO heyet üyeleri tekke de namaz kıldı.

MOSTAN KÖPRÜSÜ’NÜ GEZDİLER

Alperenler Tekkesi’nden ayrılan ÇTSO heyeti daha sonra uzun bir yolculuğun ardından tarihi Mostar Köprüsü’ne geldi. İlk olarak Mostar kentine geçen heyet burada bir süre konaklarken, tarihi Mostar Köprüsü’nü görme fırsatı buldu. Köprüyü gezen ÇTSO heyeti, 1992 yılında yaşanan iç savaşta yıkılan ve 2007 yılında tekrar restore edilen köprüde uzun süre kaldı. Köprüde tek tek fotoğraf çekilen ÇTSO heyet üyeleri, burada sergilenen iç savaş sonrası yaşanan katliamların fotoğraflarını uzun bir süre inceledi.

Mostar kentinde tarihi yerler hakkında bilgi sahibi olan ÇTSO heyeti buradan ayrıldı.

BOSNA HERSEK’DE İKİ GÜN KALACAKLAR

Mostar kenti ve Köprüsü’nde yapılan ziyaret ve incelemelerin ardından heyet 3 saatlik bir yolculuğun ardından Saraybosna’daki Radon Plaza otele gelerek, konakladı.

Bosna Hersek gezisi hakkında açıklamalarda bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “2 günlük Hırvatistan gezisinin ardından Bosna Hersek’e hareket ettik. Bugün Osmanlı için büyük önem arzeden Bosna’da tarihi yerleri gezdik.

Bosna Hersek ziyaretimiz de 2 gün sürecek. İki gün içerisinde Bosnalı işadamları ile sektörel konularda üyelerimiz ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Şimdi de bu görüşmelerin faydalı geçmesini diliyorum.”diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA- Bosna Hersek

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10