İŞTE YAPTIRILMAYAN KONUŞMA

Belediye Başkanı Vahap Akay, dün programdan çıkartılan konuşmasını facebook sayfasından yayımladı:

Çerkezköy 29.10.2015 17:33:00 0
İŞTE YAPTIRILMAYAN KONUŞMA

“Çok değerli hemşerilerim hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bugün 29 Ekim. Bugün hem ülkemiz hem de Çerkezköy’ümüz için tarihi bir gün. 92 yıl önce kurulan cumhuriyetimizi bugün coşku ve heyecanla kutluyoruz. Bugün aynı heyecanı Çerkezköy’ümüz içinde yaşıyoruz. Bugün düşman işgalinden kurtuluşumuzun 93. Yılı. Alışılagelmişin dışında bugün yapılacak olan törende konuşma fırsatı bulamadığımız için bende bugünün anlamına istinaden duygu ve düşüncelerimi bu şekilde ifade etmek durumunda kaldığımı belirtmek istiyorum.

ESKİ ADI TÜRBE DERE OLARAK ANILIRDI

Çerkezköy’ümüz 93 Harbi’nden belediyemiz kurulana kadar eski adı Türbe dere olarak anıldı ve 1911’de belediyemiz kurulduktan sonra 1912-1913 yıllarında Bulgar 1920 ve 1922 yılları aralarında yunan işgali altında kaldı. Ve 29 Ekim 1922’de düşman işgalinden kurtuldu Çerkezköy’ümüz. Ben bu topraklar için mücadele eden şehit olan atalarımıza minnet ve şükran duygularımı sunuyorum. Büyüyen ve gelişen Çerkezköy’ümüz bugün 3 organize sanayi bölgesi 400’ün üzerinde sanayi kuruluşu yüzlerce esnafı 10 binlerce iş gücü emeği ile çalışan vatandaşı ile ülkemizin en önemli sanayi kentlerinden biri haline geldi. Gelişimini hızla sürdüren Çerkezköy’ümüze geçmişten bugüne hizmet eden herkese bir kez daha teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

GÜZEL BİR ÇERKEZKÖY BIRAKMANIN MÜCADELESİ’Nİ VERİYORUZ

Biz bugün sizlerle birlikte Çerkezköy’ümüzü gelecek nesillerimize ve çocuklarımıza daha güzel bir Çerkezköy bırakmak için mücadele ediyoruz. Ve bugün diğer adı cumhuriyet kadını erkeği genci yaşlısı ile yokluk içinde bir milletin varoluş günü bugün. 19 Mayıs 1919 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün önderliğinde başlayan ve tarihte örneği olmayan bir bağımsızlık mücadelesi. Birlik ve beraberlik içerisinde bir milletin neler yapabileceğinin en önemli örneği bugün. Komşularımızda yaşananları gördükten sonra bize bu güzel ülkeyi cumhuriyeti kazandıran şehitlerimize ve Atatürk’ümüze bir kez daha minnet ve şükran duygularımızı ifade etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

İŞGALDEN KURTULUŞ GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM

Ben bir kez daha Çerkezköy’ümüzün düşman işgalinden kurtuluş gününün kutluyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek devam etmesini diliyorum. Başta ulusal kurtuluş mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü ve bu topraklar için şehit olanları bir kez daha minnetle anarak tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet.”

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10