SAKIN İNANMAYIN!

Her geçen gün dolandırıcılık olaylarına yeni metotlar ekleniyor. Son günlerde cep telefonlarına gönderilen mesajlarla, tanınan kurum ve markaların kampanyalarından 'Ödül' kazandınız diyerek

30.10.2015 16:54:00 0
SAKIN İNANMAYIN!

Dolandırıcılık metotları her geçen gün yenileniyor! Özellikle teknolojiyi kullanan dolandırıcılar insanların bir anlık ‘Boş’ bulunmaları ve dalgınlıklarından istifade etmek için onları tahrik edecek, cazip sunuş ve yalan vaatlerle kandırmaya çalışıyor. Son zamanlarda artan dolandırıcılık metotlarına eklenen bir yenisi de cep telefonlarına çeşitli kurum adlarıyla gönderilen ‘Ödül’ kazandınız mesajları oldu.

20 BİN TL ÖDÜL KAZANDINIZ

Son günlerde bazı cep telefonu abonelerine gönderilen mesajlarda: “Değerli abonemiz ‘Pepsi Yaşatır Seni’ kampanyasından 100 bin ve 20 bin TL ikramiyesinde hattınız 1500 hat arasında 9’ncu çıkmış, 20 bin TL ödül ikramiyesi kazanmıştır. Bilgi ve işlemi için 0539 771 75 41 Pepsi Danışma Hattı’nı arayın.” Deniliyor. Aranan danışma hattına ulaşılamazken, bu ve benzeri mesajlara dikkat edilmesi, inanılmaması yönünde güvenlik güçlerinden uyarılar geldi.

ÇOCUKLARINIZI UZAK TUTUN

Bu arada, son günlerde jandarma cep telefonlarına sık sık mesajlar geçerek, vatandaşları özellikle çocuklarını internet ortamındaki tehlikelerden uzak tutmalarını istiyor. Jandarma, geçtiğimiz hafta içerisinde vatandaşların cep telefonlarına  gönderdiği mesajda: “Çocuklarınızı internette kişisel bilgilerini ve görüntülerini paylaşmamaları hususunda bilinç lendiriniz.”uyarısında bulundu.

HEMEN 155 YA DA 156’YI ARAYIN

Ayrıca jandarma ve emniyet tarafından yapılan bir başka uyarı mesajı ise, “Asker polis, savcı ve benzeri adlarla para kontör istenirse inanmayın.”şeklinde. Son yıllarda kendisini polis, savcı olarak tanıtan bazı kişiler, birçok vatandaşı milyonlarca TL, “Terör olaylarına bulaştınız” diyerek dolandırmıştı. Güvenlik güçleri, bu tür telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşların hemen 155 polis imdat ya da 156 jandarma hattını arayarak ihbarda bulunmalarını istiyor.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10