Oy vermek için engel tanımadı

Çerkezköy'de yürüme engelli bir vatandaş, oy kullanmak için büyük zahmetlere girerek, yürüteç yardımıyla sandık başına gelmesi takdir topladı. Komşusunun yardımını da alan 83 yaşÄ?

Çerkezköy 1.11.2015 11:33:00 0
Oy vermek için engel tanımadı

1 Kasım erken seçimlerinde engelli ve yaşlı vatandaşlar oylarını kullanmaktan geri durmadı. Oy kullanmak için büyük bir zorluk çeken engelli ve yaşlı vatandaşlar, bir de okullarda engelli merdiveni olmamasının şokunu yaşadı. Çerkezköy’de destek almadan yürüyemeyen 83 yaşındaki Mehmet Topuz, Fatih Mahallesi'ndeki evinden komşusunun yardımıyla oy kullanacağı 75. Yıl Ortaokulu’na geldi. Oy kullanacağı sandığın binanın zemin katında bulunmamasına tepki gösteren Topuz, ikinci kattaki seçim sandığına ulaşmak için büyük zorluk çekti.

 AKÜLÜ ARAÇ İSTEDİ
Büyük zorluklar içerisinde oyunu kullanan engelli vatandaş Mehmet Topuz, “Belediyeden engeli aracı istedim. Ben yaşlı ve kimsesiz biriyim. Bana manuel tekerlekli sandalye verdiler. Benim, o tekerlekli sandalyeyi itecek kimsem yok. Ben belediyemizden akülü tekerlekli sandalye istiyorum” dedi.

  
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10