Gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı toplantısının ilk oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı'nda gerçekleştirilirken Meclis gündemindeki maddeler görüşülerek incelenme

Çerkezköy 2.11.2015 15:38:00 0
Gündem maddeleri komisyonlara havale edildi

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan Kasım ayı Meclis toplantısının ilk oturumuna Meclis Üyeleri Remzi Garip ve Ahmet Çetin mazeretleri nedeni ile katılamazken Meclis’in açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Vahap Akay geçtiğimiz hafta kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü bir kez daha kutladı ve “1 Kasım’da yapılan seçimler çıkan sonuç iktidar partisine, muhalefet partilerine, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ  

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın açılış konuşmasının ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye Meclisi’nde ilk olarak Çerkezköy ilçesi sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakeresi görüşülerek 10 adet Belediye hissesinin satışının incelenmesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra gündemin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 26.10.2015 gün ve 1312 sayılı Aile Sağlığı Merkezleri hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Çerkezköy Belediyesi tarafından 2011 yılında Aile Hekimlerine tahsis edilen binaların tahsis sürelerinin dolduğu belirtilerek binaların yeniden Aile Hekimlerine kiralanabilmesi ve kira sürelerinin tespit edilmesi amacı ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarife Komisyonu’na havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

Veliköy plan notlarında değişiklik yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülüp İmar Komisyonu’na havale edildikten sonra Meclis gündeminin 5. maddesinde yer alan Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün 26.10.2015 gün ve 345 sayılı İstasyon Mahallesi 261 ve 262 no.lu adalar arasında kalan alana ait plan değişikliği hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi  Plan ve Proje Müdürlüğü’nün  Kızılpınar plan notlarında değişiklik yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi ve gündemin yedinci maddesinde Plan ve Proje Müdürlüğü’ nün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün plan tadilatlarıyla ilgili kurum görüşleri hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi de incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

YENİDEN TOPLANACAK
Belediye Meclis toplantısı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ nün 26.10.2015 gün ve 1314 sayılı LPG Tüpü depolama alanı kiralama süresi hakkındaki müzekkeresinin müzakeresinin görüşülüp Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesi ile sona erdi. Bu gündem maddesi ile ilgili Meclise bilgi veren Belediye Başkanı  Vahap Akay, Çerkezköy Belediyesi tarafından Hayvan Barınağı yanında daha önceden LPG Tüpü depolama alanı olarak bir yer tespit edildiğini ve burada LPG ve tüplerin depolandığını belirterek, “Yaptığımız araştırmada Küçük Sanayi Sitesi içerisinde de bu şekilde yerler tespit ettik. Bunları çıkarmak için girişimde bulunduk. Yapılacak inceleme ve değerlendirmenin ardından ya Hayvan Barınağı yanında, ya da uygun olan başka bir yer de yer tahsis etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere 5 Kasım Perşembe günü saat 14.00’da yeniden toplanacak.

Haber Merkezi 


0282 726 91 91
0282 747 65 10