Kırmızı ışık katliamı

Çerkezköy'de Cezaevi Kavşağı'nda TIR'ın motosikleti altına alması sonucu meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi. Kazanın, TIR sürücüsünün kırmız?

Çerkezköy 4.11.2015 14:57:00 0
Kırmızı ışık katliamı

Kaza, saat 14.30 sıralarında İstanbul - Kapaklı yolu Cezaevi Kavşağı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, fabrikadan arkadaşı Fatih Midilli’nin yanında kalan Veysel Kalkan yemeğin ardından motosikleti ile, Fatih Midilli ise kendi aracı ile işe gitmek için evden ayrıldı. 

Pınarça Yolu’ndan Narin Caddesi’ne geçmeye çalışan Veysel Kalkan yönetimindeki motosiklet, İstanbul yönünden Kapaklı istikametine giden ve kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen Hasan Demirci yönetimindeki 59 UE 903 çekici plakalı TIR’ın altında kaldı. Kazada 18 yaşındaki motosiklet sürücüsü olay yerinde feci şekilde can verdi.
TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI
Kazaya ilk müdahale bölgeden geçen vatandaşlar tarafından yapıldı. Haber verilmesi üzerine 112 ve polis ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Motosiklet sürücüsü Veysel Kalkan’a müdahalede bulunan 112 ekipleri, genç sürücünün olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kaza sırasında kavşaktan geçiş yapan ve arkadaşının ölümüne tanık olan Fatih Midilli ise sinir krizi geçirdi. Kaza yerinde geniş güvenlik tedbiri alan polis, TIR sürücüsü Hasan Demirci’yi de gözaltına aldı. TIR sürücüsü, Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. TIR sürücüsünün ifadesinde kırmızı ışıkta geçtiğini kabul ettiği öne sürüldü. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ve Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya’da olay yerinde ekiplerden bilgi aldı.  Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Eyüp Savcı da olay yerine gelerek inceleme yaparken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

ARKADAŞININ EVİNDE KALIYORDU

Havaların soğuk olması nedeniyle arkadaşı Fatih Midilli'nin ailesi ile birlikte kaldığı evde yaşayan Veysel Kalkan'ın arkadaşı Midilil'nin 'Bende seninle işe motosikletle geleyim' teklifini kabul etmediği ve o arabayla Kalkan'ın da motosikletiyle işe gitmek üzere yola koyulduğu öğrenildi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10