Büyükşehir'den Arıcılara büyük destek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından arı üreticiliğini desteklemek, geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla tüm ilçelerde gerçekleştirilen kovan dağıt?

Çerkezköy 8.11.2015 11:54:00 0
Büyükşehir

Çerkezköy’de Kızılpınar Mahallesi’nde düzenlenen Arı Kovanı Dağıtım töreninde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 38 arıcıya 6’şar adet arı kovanı hediye edildi. Arı üreticilerini desteklemek ve üretimi teşvik ederek geliştirmek amacıyla bu projeye başlanıldığını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, projenin ve dağıtılan kovanların arı üreticileri için hayırlı olmasını temenni etti.

TAAHHÜDÜNÜ YERİNE GETİRMEYENLERDEN KOVANLAR GERİ ALINACAK

Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli de arıcılık sektörüne katkılarından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkililerine teşekkür etti. Ar kovanları, isteklilere taahhütname karşılığında teslim edildi. Belirlenen süre dahilinde kovanları arı ile dolduranlara ilave kovan hediye edilecek. Taahhüdünü yerine getiremeyenlerden ise kovanları geri alınacak.

 

KOVAN SAYISI 3 YILDA 30 OLACAK

Vatandaşlardan taahhütlerini yerine getirmelerini isteyen Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli, “Eğer taahhütlerinizi yerin getirirseniz, 3 yıl içinde kovan sayınız 30’a kadar yükselecek. Böylelikle Arı üretimi için devletten destek de almaya hak kazanacaksınız” ifadelerini kullandı. Bilgilendirmenin ardından isteklilere, Mahalle Muhtarlığı önüne gelen TIR’dan tutanak karşılığında kovanları tek tek teslim edildi.

Haber / Ragıp KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10