"Vicdanı olan Hüseyin, zulmü seçen Yezit'tir"

Kapaklı Erenler Cem Evi, Muharrem ayı nedeni ile 'Aşure Günü' düzenledi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda katılımcılara ise etli pilav ve 7 bin kase aşure dağıtıldı.

Kapaklı 9.11.2015 17:28:00 0

Kapaklı Cem Evi Vakfı tarafından düzenlene programa CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kapaklı Kaymakamı M. Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Emniyet Müdürü M. Ali Barın, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, 26. Dönem Milletvekili Adayları Ömer Karadeniz ve Arzu Mandalı Sucu, Kapaklı Cem Evi Vakfı Başkanı İrfan Duman, Alevi İslam Onursal Başkanı Ali Rıza Uğurlu, Cem Evi Dedesi Kemal Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“UNUTULMAMIŞITIR”

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Kapaklı Erenler Cem Evi Vakfı Başkanı İrfan Duman “ Alevilik insanlık tarihi başlangıcından beri var olmuştur.  İslamiyet bundan 1376 yıl önce miladi 680’de Kerbela'da büyük bir yara almıştı. Peygamber Efendimizin torunu, Hz. Ali'nin ciğer paresi Hz. Hüseyin ve 72 yakını şehit edildi. Bu şehitlerimiz, bu kadar yıl geçmesine rağmen unutulmamıştır. Onlar bu haklı ve onurlu duruşları ile gün geçtikçe gönüllerde daha fazla yer etmişlerdir. Ancak Yezit ve onun gibiler her zaman lanetle anılmışlardır" diye konuştu.

“KARDEŞÇE YAŞAMAK OLMALIDIR”

Zalimlerin zalimliklerden asla vazgeçmediklerini kaydeden Duman “ Muaviye'nin batıl temel ve inançları ne yazık ki günümüzde de yeşertilmeye çalışılıyor. Kardeş kardeşi öldürmekte, aramıza birileri tarafından nifak tohumları ekilmek istenmektedir. Toplumumuzun haksızlığın karşısında bir ve beraber olarak hakkın mücadelesinin yanında yer alması gerekiyor. Tüm insanların kardeşçe barış içinde yaşayarak, Ehlibeyt sevgisi dolu günlerin geleceğine inancım tamdır. Hepimizin üzerine düşen görev sevgi üçgeninde buluşmak, tüm dünyaya barışı, hoşgörüyü yayarak Alevi'si, Sünni'si, Çerkez'i ve Kürdü ile kardeşçe yaşamak olmalıdır" diye konuştu.

“O İNSAN HZ. HÜSEYİN’DİR”

Muharrem ayının kişinin kendisini muhasebe etmesi bakımından önemli olduğunu kaydeden Alevi İslam Onursal Başkanı Ali Rıza Uğurlu “Allah vicdanı sadece insana vermiştir. İnsan emrolunduğu gibi yaşıyor ve vicdanını sorguluyorsa o insan Hz. Hüseyin'dir, Hz. Hüseyin gibidir. Çünkü 1376 yıl evvel Hz. Hüseyin ve Yezit insanlığa sembol olmuşlardır. Bunların ikisi de bizdendi. Bunlardan birini tercih etmek insanın elindedir. Nefsinin peşinde olan ve onun istekleri doğrultusunda hareket edenler Yezit'i temsil etmektedir. Hak ve hukuku gözetip vicdanının sesine kulak verenler ise H.z Hüseyin'i temsil etmektedirler" dedi.

“SAADET VE HUZUR İÇİN GÖNDERİLDİ”

İslam dininin insanlığa saadet ve huzur temini için gönderildiğini kaydeden Uğurlu” Biz insanlar Rahmanı başımıza taç edip ruhumuza sindiriyorsak İmam Hüseyin'i izlemiş oluruz. Yezit gibi yaşayanlarla Hz. Hüseyin gibi savaşmalıyız. Bunu başardığımız taktirde toplumsal huzuru sağlamış oluruz. Yezit, Hz. Hüseyin'i yok etmekle onu gönüllerden de sileceğini düşünmüştü. İmam Hüseyin'in davası hala devam ediyor. İnsanlık var olduğu müddetçe de bu dava sürecektir” diye konuştu.

“HOR BAKMAMALIDIR”

Programda daha sonra konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ İnsanların etnik kökenleri nedeni ile birbirlerine hor bakmamaları gerekiyor. Bu coğrafyada yaşıyorsak, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmamalıyız. Aksi halde Ortadoğu'da yaşanan insanlık dramlarını biz de yaşamak zorunda kalırız. Bizden başka inanç ve değerlere saygı duymak zorundayız. Hiç kimse anne ve babasını seçme şansına sahip olmadığı gibi etnik kökenini de seçme lüksüne sahip değildir” açıklamasında bulundu.

“KATKI SUNMALIDIR”
Aşurenin içindeki tanelerin, kendi tatlarından bir şey kaybetmeksizin bir bütünü oluşturduğunu ifade eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz  "Aşure içindeki her tane, kendi tadını koruyarak mükemmel bir lezzeti ortaya çıkarmaktadır. İnsanımız da karşısındaki bireyin varlığına, düşüncesine ve inancına saygı duyarak topluma katkı sunmalıdır. Muharrem ayının ve bu ayda yapılan ibadetlerin kabul olmasını diliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından programa katılanlara etli pilav ve 7 bin kase aşure dağıtıldı.

Haber/Ragip KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10