Kapaklı'da 10 Kasım'da anlamlı görüntüler vardı

Kapaklı'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri, Belediye Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve siyasi partilerin çelenk sunu

Kapaklı 10.11.2015 15:55:00 0
Kapaklı

Çelenk törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti İlçe Başkanı Salih Bezgin ve parti yönetimi, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve parti yönetimi, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve parti yönetimi, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Belediye Meclis Üyeleri, Gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAPAKLI’DA HAYAT DURDU
Çelenk sunumunun ardından tören 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. 2 dakika boyunca ilçede adeta hayat dururken, vatandaşlar ve sürücüler saygı duruşunda bulundu.  Belediye meydanındaki tören İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi. 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri, Yıldızkent Ortaokulu’nda devam etti. Program için okula gelen Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı, anı defterine günün anlam ve önemine ilişkin yazı yazdı.

ANI DEFTERİNE DUYGULARINI YAZDILAR

Anı defterine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz: “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ölümünün yıldönümü 10 Kasım 2015’te saygı ve rahmetle anıyorum. Büyük Türk Milleti’nin son devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak olan gençlerimizin Atatürk’ü, onun kahraman arkadaşlarını ve tarihteki tüm Türk büyüklerinin hayatlarını inceleyip geleceğe yön vermesi gerekir. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan Türk gençliği Dünyanın ihtiyacı olan adaleti ve uygarlığı bulacaktır.”ifadelerini yazdı. İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ise, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcısı ve kurucusu yüce Atatürk. Emanet ettiğin ülke bizlere emanet. Bu emanet bizim en büyük görevimizdir. Ruhun şad olsun.”dedi.

Son olarak Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Türkiye Cumhuriyeti büyüğü ve atası çok değerli adam. Sizi özlüyoruz. Sizi seviyoruz. Sizi unutmamızın mümkünatı olmadığını her zaman bilmekteyiz. Sizi her zaman seveceğiz.Ruhun şad olsun. Sen rahat uyu atam. Sagılarımla.”diye yazdı.
ÖĞRENCİLERDEN SAYGI NÖBETİ
Kapaklı’da ayrıca törenlerin yapıldığı okulun Atatürk Büstü önünde sabah erken saatlerden itibaren öğrenciler dönüşümlü olarak Ata’ya saygı nöbeti tuttu. Kaymakam Gürbüz ve protokol üyeleri, okulun içinde oluşturulan Atatürk köşesini ilgiyle inceledi. Katılımcılar daha sonra 10 Kasım etkinlikleri kapsamında hazırlanan programı izlemek için Konferans Salonu’na geçti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda daha sonra Okulun Türkçe Öğretmeni Fatih Korgancı tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.
ORATARYO İLGİYLE İZLENDİ
Öğrencilerden Sıla Yetişoğlu’nun  Atatürk’ün anılarının okunması ile devam eden programda daha sonra, Ata’ya Mektup yarışması 1’incisi Zeynep Şimşek, yazdığı mektubu okudu. Ana sınıfı öğrencilerinin okuduğu şiirin ardından, Ata’ya Şiir yarışması 1’incisi Merve Gürcan’ın şiirini okudu. Atatürk’ü anlatan slayt gösteriminin ardından program Oratoryo gösterimi ile sona buldu. Program sonunda 10 Kasım kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10