Sonsuz sevgi ve özlemle…

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 77.ölüm yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy'de de anma programı düzenlendi.

Çerkezköy 10.11.2015 15:59:00 0
Sonsuz sevgi ve özlemle…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Atatürk, ölümünün 77’inci yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy’de de saygı ve özlemle anıldı. 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı çerçevesinde Çerkezköylü protokol üyeleri saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önünde hazır bulundu. Program Çerkezköy Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması ile başladı.

CHP ÇELENK SUNDU

Yaşanan organizasyon karışıklığı sebebiyle Saatler 08.55’i gösterdiğinde Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için sirenler çalmaya başladı. Durumun kısa sürede fark edilmesinin ardından sirenler susturuldu. Hatanın düzeltilmesinin ardından saatler 09.05’i gösterdiği anda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşuna siren seslerinin yanı sıra araçlar da korna sesleri ile eşlik etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunarak, bayraklar yarıya indirildi. Programda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger ve partililer Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı. Çelenk sunumunun ardından program saat 10.00’da Halk Eğitimi Merkezi’ndeki etkinliklerle devam etti.

“KAYIPLARIN EN BÜYÜĞÜDÜR”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kızılpınar Belediyesi  Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Tuba Çakmak günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi.  Çakmak, “Bu sabah takvim Atatürk ile aramızdaki yılların bir yıl daha arttığını gösteriyor. Gözlerimizde birer damla yaş, kalplerimizde sessiz hıçkırıklar yine Atatürk’ün huzurundayız. Onu bir meşale gibi bütün yurdu aydınlata aydınlata dolaşan güzel başı ile aramızda görememek elbette kayıpların en büyüğüdür. Türk tarihi Atatürk’ü asırların içinden süze süze getirmiş ve bir on dokuz mayıs sabahı Türk Milleti’ne tarihin en büyük mükafatı olarak sunmuştur” dedi.

“ONUN ASLA ÖLÜM TARİHİ OLAMAZ”

Konuşmasında Atatürk’ün kişiliğine dikkat çeken Çakmak “İnsanlar çeşit çeşit ölebilir. Ölmeden evvel ölebilir. Sayılı seneleri bitirdikleri için ölebilirler. Fakat bazı insanlar vardır ki onları hadiseler yıprandıramaz, seneler tüketemez. Herkese boyun eğdiren ecel onların manevi varlığına dokunamaz. Bu ölüme meydan okuyan öldükten sonra da yaşayan insanlardır. Atatürk işte böyle bir insandır. 1881 onun doğum tarihidir, 1938 ise asla ölüm tarihi olamaz.bu tarih ancak fani vücudun dünyayı terk ettiği, gözlerini bu dünyaya yumduğu tarihtir. Bu iki tarih arasındaki hayatı ise bir destandır, bir efsanedir. Onu bir gün yer yer dökülen vatan parçalarını toplamak için Bingazi’de Trablusgarp’ta başka bir gün elde edeni son çarelere tutunmak için Arabistan ve Suriye çöllerinde başka bir gün vatanın muhtaç olduğu her yerde görürüz. Bir gün Çanakkale’de müthiş bir kumandandır, bütün dünyaya buradan geçilmez der ve dediği gibi olur. Bu gün anavatan, dört tarafını saran yangınlarla cayır cayır yanarken ve sarsıla sarlıla yıkılırken Onun omuzlarındadır” diye konuştu.

“10 KASIM MATEM GÜNÜ DEĞİLDİR”

Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıktığını hatırlatan Çakmak şöyle devam etti: “1919’da Samsun’a çıkmış, ayak bastığı topraklar yeni bir hayat titremesi ile uyanmış, Erzurum’da görünüp dağınıklıkları toplamış ardından Sivas’a gelip çalışmış, Ankara’ya geldiği gün ise Dünya yeni Türk Devletinin şerefle yükseldiğini görmüştür. Şu an Atatürk’ün maddi varlığı aramızda değil belki ama bir kelime ile Atatürk bizleriz. O zerreler halinde bizlere dağılmış ve şuleler halinde gözlerimize aksetmiştir. Fani vücudu toprakta fakat ruhu ve aşkı bizlerin kalplerindedir. Atatürk’ü sevmek demek evvela çalışmak demektir. Bu memleketi yükseltme aşkını içimizde kor halinde duymak demektir. Memleketin yükselmesi için çeşitli sahalarda daima yeni Atatürklere ihtiyaç vardır. Bir gün öğrencilerimizin içinde de bu yol da bu tarzda insanlar çıkacağına inanıyoruz. Bu bizim öğretmenlik hayatımızın en büyük bahtiyarlığı ve mükafatı olacaktır. Onun için 10 Kasım sadece bir matem günü değil. Aynı zamanda kararlarımızı, taahhütlerimizi yenileme günüdür. Kendimize ve milletimize hesap verme günüdür. Atatürk yolunda kalplerimizi ve vazifelerimizi kontrol günüdür.”  

ÖDÜLLER VERİLDİ

Programda Gülerçin Koleji 5/B sınıfı öğrencisi Irmak Berk “Mustafa Kemal’i düşünüyorum” şiirini seslendirdi. Ardından ise anaokulları arası ‘Atatürk’ konulu resim yarışmasında birinci olan Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrencisi Dilay Savaş’a, ikinci Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi Dilara Aydın’a, üçüncü olan Şehit Dinçer Ersoy ilkokulundan Zeynep Pektaş’a ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verilirken, İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Ecrin Törnük’e, ikinci Tepe İlkokulu öğrencisi Ada Çetin’e, üçüncü olan Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Berrak Gündoğdu ile Veliköy İlkokulundan Mısra Albayrak’a ödülleri AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan tarafından verildi.  Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Hilal Karademir’e, ikinci 125.Yıl Ortaokulu öğrencisi Buse Nur Kırık’a, üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu öğrencisi Yıldız Kayacı’ya ödülleri Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım verirken, Liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Ebru Acaroğlu’na, ikinci HFZL Anadolu Lisesi öğrencisi Gül Aygün’e, üçüncü Özel Gülerçin Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Dal’a ise ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi.

OTATORYO BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Program ise Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Lisesi Türk Edebiyatı öğretmenleri Aysu Kökçü, Tuba Çakmak ve müzik öğretmeni Esma Arık’ın yönetiminde hazırlanan Atatürk konulu oratoryo sahnelendi. Öğrencilerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan oratoryo büyük beğeni ile izlenirken, programın sonunda protokol üyeleri öğrencileri ayakta alkışlayarak tek tek tebrik etti.

PROTOKOL ÜYELERİ KATILDI

Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal,  Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy SGK Müdürü İshak Marangoz, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Tetik, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, İrmet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ahmet Türker, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Yarlıgan ve gaziler, ÇOSB’yi temsilen ÇOSB Güvenlik Müdürü Fazıl Tan, Çerkezköy’de görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, askeri erkan, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10