Özer: "Yılmaz yeteri kadar doğru bilgi alamamış"

VİSAD Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Korat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı M.İlhan Özer, düzenlediği basın toplantısı ile VİSAD yönetimi adına Rahmi Yılmaz'ın açıklamalarına ce

Çerkezköy 11.11.2015 16:56:00 0
Özer:

VİSAD Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Korat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı M.İlhan Özer yaptığı açıklamada ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’a cevap verdi. Özer, “ÇTSO 10.Meslek Komitesi’nde bulunan Rahmi Yılmaz, sanayi içerisindeki parselimizi ticaret alanına dönüştürdüğümüz konusunu kasıtlı olarak konuyu çarptırarak, geçmişten bugüne kadar Veliköy Sanayi ve VİSAD üzerindeki başarısızlıkların vermiş olduğu hazımsızlıkla kamuoyunu yanlış bilgilendirme faaliyeti içerisine girmiştir. Kendisine 2009 yılındaki seçimimize müdahil olma isteklerini hatırlatır, 24 Haziran 2009 ve 2 Temmuz 2009 tarihlerinde yayınlanan Çerkezköy Gazetesi ile Çerkezköy Haber Gazetesi’nin manşetlerini bir daha okumalarını tavsiye ederiz” diye konuştu.

“YETERİ KADAR BİLGİ ALAMAMIŞ”

ÇTSO Meclis üyesi Rahmi Yılmaz’a belgeler ile cevap veren Özer “Ahmet Zeki Tever’in imzasını taşıyan belgede yazılan şudur; OSB Uygulama Yönetmeliği’nin Madde 70 (4) ‘OSB’nin imar planlarında bölge büyüklüğünün yüzde 10’unu geçmemek üzere, katılımcı veya kiracılara yönelik küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık hizmetleri için hizmet ve destek alanları ayrılabilir. Ancak bu alanlar, ortak kullanım alanı olarak değerlendirilmez, imar tadilatına konu edilmesi halinde karşılığı aranmaz, 3 bin metrekareden küçük parsel oluşturulamaz’ denilmektedir. ‘Bu sebeple Organize  Sanayi Bölgemiz’de bulunan kendi boş parselinizde oluşturabileceğinizi, bu konuda taleplerin olması durumunda yazının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde bölge müdürlüğümüze yazılı başvurmanız hususunda gereğini bilgilerinize rica ederiz.’  Belgemizde görüleceği gibi bu bilgi şahıslara değil, tüm sanayicilere bildirilmiştir. Yakın arkadaşınız Ahmet Zeki Tever Yönetim Kurulu Başkan Vekili imzasıyla duyurulmuş olmasına rağmen demek ki arkadaşınızdan yeteri kadar doğru bilgi almamışsınız” dedi.

“MÜRACAAT EDEBİLECEĞİNİZİ BİLMENİZİ İSTERİZ”

Arsa üzerinde ki tasarruf hakkının kendilerine ait olduğunu söyleyen Özer, “Bunu Rahmi Yılmaz’a sormadan müracaat etmişiz. Müracaatlar değerlendirme sonrasında; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı, Çerkezköy Belediye Başkanı, BOTAŞ, bu isimler ile uygunluk halinde Yönetim kurulu, müteşebbis heyeti görüşünden sonrada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ve incelemesine sunulur. Bu konuda aydınlandığınızı umarız. İlgili yönetmelikte belirtilen yüzde 10 ticaret ve hizmet alanı için müracaat halinde 300 bin metrekaresinin hala müracaata açık olduğunu, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi arsa sahipleri veya sizin arsanız varsa müracaat edebileceğinizi bilmenizi isteriz” diye Yılmaz’a yüklendi.

“KİM YALANCI!”

24 Haziran 2009 tarihinde Çerkezköy’de ki yerel gazetelerde çıkan haberleri örnek gösteren Özer, “VİSAD seçimlerinde taraf olduğunuz iddiasını komik ve basit olarak değerlendirip, ‘iddianızı ispat edemezseniz müfterisiniz’ demişsiniz. Tam tersine o kadar basit ve kolay ki, biz kim müfteri demeyeceğiz, Türkçe ‘kim yalancı’ diyoruz. Rahmi Yılmaz seni söylemlerin ile baş başa bırakıyoruz.” dedi. Özer ayrıca, “Başkan adayınız Ahmet Zeki Tever miydi, buna siz taraf mıydınız ve bu arada kim yalancıdır? ” diye sordu.

“KİMLERİ ARAYA KOYDUN”

Rahmi Yılmaz’a yüklenmeyi sürdüren Özer şöyle devam etti: “Ahmet Zeki Tever’le ilişkiniz konusunda, ispat yine çok basit bir anlatımla olacak ve aksi taktirde müfteri olacağı konusunda da kim yalancı? Oda çalışanları tarafından şahsınıza yapılan saldırıda, Ahmet Zeki Tever dönemin ÇTSO disiplin kurulu başkanıdır. Siz disiplin kuruluna sevk edilmişsiniz. Size ceza zorunluluğundan dolayı Dursun Ali Tever’i karşısına alarak, size cezada bulunmamak için Haziran ayında istifa etmiştir. ÇTSO’daki kavgalara 24 Haziran 2009, 17 Şubat 2011, 21 Şubat 2011 ve 30 Eylül 2015 deki yerel gazeteler de ki haberlere bakabilirler. ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’yı aramadın mı? İlhan Özer’i aradın mı? Başka kimleri araya koydun? Herkes VİSAD yönetim kurulunu ve üyelerini de iyi tanıyor. Herkes Rahmi Yılmaz’ı da iyi tanıyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”

AİDATLARI TEKER TEKER ANLATTI

Rahmi Yılmaz’ın kendilerine yönelttiği “Bu sanayicilerin Ç.T.S.O ya ödediği aidatların yüzde kaçını ödüyorsunuz ?” sorusuna da cevap veren Özer şunları kaydetti:  “5174 sayılı TOBB kanunun 25.maddesi munzam aidatı düzenlemektedir. Buna göre odalarca her yıl için, ticari bilanço karı üzerinden binde 5 oranında munzam aidat tahsil edilir. Birden fazla odaya kayıtlı bulunanların munzam aidatı, üye tarafından ilgili odalara eşit olarak paylaştırılmak suretiyle yatırılır. Zarar eden üyeler, o yıl için munzam aidat ödemezler. Aidat tutarları Temmuz ve Ekim aylarında 2 eşit taksitte ödenebilir. Bu belirtilen hüküm kapsamında 2015 yılı için firmanız adına yapılan munzam aidat işlemleri şu şekildedir; odamız kayıtlarında firmanız İstanbul Sanayi Odası yanı sıra İstanbul Ticaret Odası ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına üye olarak görüldüğünden dolayı munzam aidat tutarınız 3 eşit parçaya bölünmüştür. 2015 yılı ticari bilanço karı 1 milyon 663 bin 624 lira 31 kuruş, munzam aidat tutarı 8 bin 168 lira 12 kuruş, İSO’nun alacağı tutar 2 bin 722 lira 70 kuruş, birinci taksit tutarı bin 361 lira 35 kuruş, 2 taksit tutarı aynı rakam olmak üzere iki bin 722 lira 70 kuruştur.  Buna göre de toplam munzam aidat 8 bin 168 lira 12 kuruştur. İstanbul Sanayi Odası  2 bin 722 lira 70 kuruş, İstanbul Ticaret Odasına 2 bin 722 lira 70 kuruş, ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na  2 bin 722 lira 70 kuruş ödenmektedir.Görüleceği üzere sadece bir şirketimin munzam ve yıllık aidatlar toplamı 10 bin TL civarındadır. Bu konuda da umarım aydınlanmışsınızdır”

“ARTIK CEVAP VERMEYECEĞİZ”

Özer basın açıklamasını şöyle tamamladı: “Rahmi Yılmaz’ın sol tarafta dediği kişi ise ÇTSO’nun 8.komitesinin başkanıdır. ÇTSO’ya o kadar hakimsiniz ki komite başkanını tanımıyor ve adını dahi bilmiyorsunuz. VİSAD Derneği’nin paralarını sorguluyorsun. Senin en yakın arkadaşın ve koruduğun Ahmet Zeki Tever’e sorup en küçük detayına kadar bilgi alabilirsin. Bu arada ÇTSO 8.Komite Başkanı Sebahattin Önal’dır” Bu açıklamanın ardından daha fazla Rahmi Yılmaz ile polemiğe girmek istemediğini kaydeden Özer, üyeler olarak Rahmi Yılmaz’a cevap vermeyeceklerini kaydetti.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10