Has Türbedereliler Facebook'da…

Dün yayımladığımız Has Türbedereliler Sosyal Paylaşım Sitesi ile ilgili haberimize bugün devam ediyoruz. Sitenin kurucuları Mustafa Altındirek ve Ömer İnan Çerkezköy'de başlattıkları ve bÃ

Çerkezköy 13.11.2015 17:04:00 0
Has Türbedereliler Facebook

Has Türbedereliler Sosyal Paylaşım sitesinin beklenenden daha çok  ilgi gördüğünü belirten, Ömer İnan, “Siteyi faaliyete geçirdiğimiz gün daha ilk gün sitemiz kilitlendi.

Hiç beklemediğimiz bir paylaşım ve beğenme ile birlikte sitede yayınlanması için binlerce fotoğraf gelmeye başladı. Gelen fotoğrafların her biri ayrı bir değer taşıdığı için hangisine öncelik vereceğimizi şaşırdık ve  fotoğrafların siteye sırayla konulmasının daha uygun olacağını düşündük ve öyle yüklemeye başladık.

Gece saat 04.00’a kadar her gece siteye yeni fotoğraf yüklemesi yapıyorum. Buna rağmen şu anda birikmiş ve olan elimizde daha 2 bin 500  fotoğraf bulunuyor.”dedi.

FOTOĞRAF GÖNDEREREK KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR

Mustafa Altındirek ve Ömer İnan, Has Türbedereliler Sosyal Paylaşım Sitesi’nde yayınlanması için fotoğraf göndererek katkı sağlayanlara ve göndereceklere de çok teşekkür ettiklerini de özellikle vurguluyor.

İnan, “Bir ilçenin geçmişi hakkında yeni nesillere fotoğraflarla bilgi aktararak bilgi sahibi yapan  Has Türbedereliler Sosyal Paylaşım Sitesi  şu anda Türkiye genelinde bir ilke imza atmış durumdadır.

Bunu da ilçemizde halkımızın da katkı sağlamasıyla başarmış durumdayız. 9 Kasım’da faaliyete geçen sitemiz 13 Kasım itibariyle  buna benzer sosyal paylaşım siteleri içinde  olağanüstü bir ilgi görmesi dolayısıyla rekorları alt üst etmiş olması da bizleri mutlu ediyor.Kısacası gösterilen ilgiden memnunuz.”diyor.

SİTE REKOR KIRIYOR

Ömer İnan, Has Türbedereliler Sosyal paylaşım Sitesinin 12 günde rekor kırmaya başladığını hatırlatırken, “Has Türbedereliler faaliyete geçtiği 9 Kasım’dan 13 kasım tarihine kadar 12 günde bin 782 beğenme, 214 bin 582 gönderi tıklaması ve normal beğenme. 33 bin 205 yorum.

Ve bin 930’da paylaşım sağlaması ile bir rekora imza atmıştır. Siteye 12 gün de toplam olarak 360 fotoğraf yükledik. Siteye yüklenmesi için gönderilen fotoğrafları da sırayla yüklüyoruz. Hemşerilerimizden bir ricamız var oda sitemize konulması için gönderilecek fotoğraflar hakkında detaylı bilgileri de yazmalarıdır.

Eğer fotoğraf karesi eğer bir manzara yani ilçenin her hangi bir yerini gösteriyorsa orasının neresi olduğu gibi ya da fotoğraf karesinde kişiler varsa kim kimdir gibi belirtilirse gelecek nesillere aktarılması acısından da daha iyi bir bilgi aktarımı olacaktır.Teşekkür ediyoruz.”açıklamalarını yaptı.

ÇERKEZKÖY’ÜN ESKİ RENKLİ SİMALARI VE İLÇENİN ÇOK ESKİ HALİ EN ÇOK İLGİ GÖRENLER ARASINDA

Mustafa Altındirek ve  Ömer İnan, Has Türbedereliler sosyal paylaşım sitesinde yer alan Çerkezköy’ün eski halini gösteren yerler ile o yıllarda yaşamış olan ilçenin renkli simalarının fotoğraflarının büyük bir ilgi gördüğünü söylüyor.

Altındirek ve İnan vatandaşların ellerinde ilçenin yayında bulunan fotoğraflarından daha eski yıllara ait olan var ise onları da yayınlamak istediklerini ve ilçenin nereden nasıl bu günlere gelerek modern bir kent olduğu konusunda yeni nesillere aktarmaya devam edeceklerini kaydetti.

İnan ve Altındirek, son olarak siteye katkı sağladıkları için bu sitenin tüm Çerkezköylülerin sitesi olduğunu da vurguladılar.

 

Çerkezköy Haber/ Özel Haber

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10