Tekirdağ'ın kurtuluşu Anıtkabir'de de kutlandı

13 Kasım 2015 Tekirdağ'ın Kurtuluşu nedeniyle Merkezi Ankara'da olan Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Anıtkabir'de Çelenk töreni düzenledi.

Tekirdağ 15.11.2015 15:24:00 0
Tekirdağ

Genel Başkan Recep Posos eşliğinde, Yönetim Kurulu üyeleri,  Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağlılar ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün manevi huzuruna çıkarak mozoleye çelenk koydular. Genel Başkan Recep Posos beraberindekiler ile birlikte Misak-ı Milli kulesine geçerek Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı: “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; Bugün Tekirdağ’ımızın Kurtuluşunun 93. Yıldönümü sebebiyle huzurundayız. Harf devriminin ve Çağdaş yaşamın ilk ışıklarını gösterdiğin Tekirdağ’ımız Aydınlanmanın merkezi, Işığının en güçlü yayıldığı ve yayılacağı şehrimiz olmuştur ve olacaktır.  Kıymetli mirasın Cumhuriyeti yaşatmak ve geleceğe taşımak için tüm gücümüzle kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.Trakya insanının karakterindeki Özgürlük ve Bağımsızlık; Trakya Milli mücadelesindeki İstiklal aşkımız, bugün de artarak varlığını korumaktadır. Ülkemizin Bölünmez bütünlüğünün ve her daim barıştan yana olan tavrımız hiç değişmeyecektir.  Atam Başta siz ve silah Arkadaşlarınız olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz saygı minnet ve şükran ile anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

KOCATEPE’DE MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

Ayrıca Tekirdağ Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak Ankara Kocatepe camiinde 14 Kasım 2015 tarihinde Tekirdağın kurtuluşu nedeniyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kurtuluş savaşında ve sonrasında vatan için canını vermiş tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlid-i Şerif’e 13 kasım günü Diyarbakır Lice’de  hain bir saldırı sonucu şehit olan  Malkara’lı Şehidimiz Uzman Çavuş Selim Vural  ve teröre kurban gitmiş tüm şehitlerde katıldı.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10