Çerkezköy'e RTÜK standartlarında kule!

Çerkezköy Belediyesi tarafından ilçeye koyulan yeni Tv ve Radyo Kulesi, RTÜK standartlarında ve Avrupa normlarında olmasıyla dikkat çekiyor

Çerkezköy 16.11.2015 18:01:00 0
Çerkezköy

Kartalkaya Mevkii’nde bulunan su deposunun önüne yapımı tamamlanan TV ve Radyo Kulesi’nin çalışmalarında sona gelindi. Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan yeni Tv ve Radyo Kulesi, RÜTÜK standartlarında ve Avrupa normlarında olmasıyla dikkat çekiyor. Yeni Kule, çekim alanı bakımından eski verici ise 5’e katladı. Çerkezköy Belediyesi, bölgemizde ilk kez böyle güçlü bir vericiyi koyan tek belediye oldu.

70 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Çerkezköy Belediyesi İhale Komisyonu tarafından 70 metre yüksekliğinde TV ve Radyo Verici İstasyonu Yapım ihalesini 243 bin TL’lik teklifle yapmaya hak kazanan Tana Enerji ve Mühendislik firması çalışmalarını önceki gün tamamladı. Verici istasyonunun temelinin atılmasının ardından birkaç gün betonun kuruması beklemiş ve ardından da kulenin montaj işlemleri gerçekleştirilmişti.

MONTAJ TAMAMLANDI

Geçtiğimiz Perşembe günü verici istasyonunun 30 metrelik bölümü tamamlanırken, Cuma ve hafta sonu da geri kalan 40 metrelik kule montaj işlemi tamamlandı. Yetkililer yaptığı açıklamada,70 metre yüksekliğinde yapılan kulenin 5’er metre halinde yapım çalışmalarının ardından birkaç gün içinde de verici kulesinin Çerkezköy Belediyesine teslim edileceği ifade edildi. Verici kulesinin tamamlanarak teslim edilmesiyle birlikte, yapılacak olan yasal yazışmaların ardından eski verici yeni yerine taşınmış olacak.

ESKİ VERİCİNİN YERİNE ÇOCUK PARKI YAPILACAK

Yeni vericinin hizmete girmesiyle birlikte Çerkezköy Avrupa normlarında ve RTÜK standartlarında bir Rodyo ve Tv kulesine sahip olmuş olacak. Bölgemizde bu standartlara sahip Radyo ve Tv verici istasyonunu hizmete sunan tek belediye ise Çerkezköy Belediyesi olacak. Yeni istasyonun hizmete girmesiyle birlikte eski verici istasyonunun bulunduğu yere ise Çocuk Parkı yapılacağı müjdesi verildi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10