Milletvekili Yüceer Olağanüstü Kongre'ye karşı

1 Kasım seçimlerinin ardından CHP'de başlayan hareketlilik sonucunda ortaya çıkan parti içi muhalefet olağanüstü kongre isterken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı da eleştirilerde

Tekirdağ 17.11.2015 17:46:00 0
Milletvekili Yüceer Olağanüstü Kongre

Son zamanlarda yükselen Olağanüstü Kongre taleplerine karşı CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer bir açıklama yaptı. Yüceer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Olağanüstü Kongre’ye karşı çıkarken, Olağan Kongre için de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdi ve partililerinden de destek istedi.

SORUNDA ÇÖZÜMDE KİŞİSEL DEĞİLDİR

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptığı açıklamada, “Sorunda çözümde kişisel değildir.”dedi. Yüceer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzünü halka dönen halk için siyaset yapan, parti içi demokrasiyi etkin kılan; kadınlara, gençlere fırsat eşitliği sağlayan uygulamalarıyla birlikte umutlanıp, inanıp, aday olarak Tekirdağ’da ön seçimden ikinci kez birinci çıkarak seçilmiş bir milletvekili olduğunu anlatarak sözlerine başladı. Yüceer, “Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yenilenmeyi, değişimi; halk için siyaset yapan, toplumun tüm kesimlerinin hassasiyetlerine duyarlı olan, çözüm üreten politikalarını, gençlere, kadınlara örgütlerimizi parti içerisinde daha aktif katılım imkanının sağlanmasını ve karar alma mekanizmalarında etkin görevler verilmesini çok önemsiyorum ve destekliyorum. Bu süreçte bu uygulamaların daha fazla somutlaştırılması ve hayata geçirilmesi gerekmektedir.”dedi.

OLAĞAN KURULTAY SÜRECİ ÖNÜMÜZDE VAR

Bir önceki olağan kurultayda partililerine ve halka  ‘değişim ve yenilenme’ sözü verdiklerini hatırlatan Yüceer, “Emek en yüce değerdir’ dedik. Genel Başkanımız öncülüğünde bu doğrultuda bir seçim kampanyası yürüterek, halkımızın takdirini ve güvenini kazanan çözüm odaklı, ilkeli, geleceğe yönelik proje ve vaatlerimizi yurttaşlarımızla buluşturma çabasında olduk.

Önümüzde işleyen bir takvim, partililerimizin bütün öneri, eleştiri ve görüşlerinin değerlendirileceği, ‘Olağan Kurultay’ süreci vardır. 1 Kasım sonuçlarının enine boyuna değerlendirileceği yer, partimizin en büyük karar organı olan kurultayımızdır.”ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK

Olağanüstü kurultay istemeyen Yüceer, açıklamasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na da destek vererek şunları kaydetti: İçinde bulunduğumuz olağan kurultay sürecinin kadınlara, gençlere, sol değerlere, sosyal demokrasiye, emeğe, eşitliğe, Atatürk devrimlerine değer veren dinamik, heyecanlı, kararlı kadro ve politikalarla partimizi iktidara taşımak için ‘ortak akıl’ üreteceğine inancım tamdır. İşleyen bir takvimin ‘Olağanüstü Kurultay’la bölünmesinin ne ülkemize ne de partimize bir katkısı olmayacağı aşikârdır.Sorun da çözüm de kişisel değildir. Yaşadığımız bu süreçte ülkemizi içinde bulunduğu zor durumdan çıkaracak ortak bir akla ihtiyacımız vardır.Bu amaca yönelik somut adımların atılmasını Kurultay delegelerimizin iradesiyle Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde sonuçlandırılmasını bekliyor, tüm kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.” Bu arada Milletvekili Candan Yüceer, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 26. Dönem Milletvekili kaydını yaptırdı. Milletvekili Yüceer’e eşi Dr. Kamil Yüceer de eşlik etti.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10