Çerkezköy'de çöp taksi hizmeti başladı

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Çerkezköy'de temizlik çalışmalarında yeni bir adım atıldı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne kazandırılan 'Çöp Taksiâ€

Çerkezköy 19.11.2015 14:34:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ‘Çöp Taksi’ dönemini başlattı. Belediyemiz tarafından ilk etapta bir adet hizmete sokulan ‘Çöp Taksi’ ile ilçenin temizliği ve vatandaşların memnuniyeti için kent merkezinde biriken çöpleri, lokanta, kasap gibi esnafın kötü koku üreten atıkları toplanarak çevre kirliliğinin bir adım daha önüne geçilmesi hedefleniyor. Çöp Taksi hakkında açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çöp Taksi uygulamasını ilk etapta bir adet üç metreküplük araç ile yapıyoruz. Aracımız çarşı merkezinde gün boyu dolaşacak. Sabit çöp konteynerleri özel durumlarda hemen doluyor ve Çöp Taksilerimiz devreye giriyor” dedi.

HAFTANIN 6 GÜNÜ ÇALIŞACAK

Çöp Taksi aracının haftanın altı günü 08:00-18:00 saatleri arasında çalışacağını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay “Vatandaşlarımızın bu saatler arasında 444 88 59 numaralı çağrı merkezini aradıklarında hizmetten faydalanabilecekler. Başlatmış olduğumuz bu uygulama Türkiye’de birkaç belediyede var. Ancak bu çalışma mantığı biraz farklı. Örneğin İstanbul’da bir belediye bu uygulamayı yürütüyor. Büyük çöp kamyonlarının giremediği dar sokaklarda hizmet vermek için çalıştırılıyor. Biz Çerkezköy Belediyesi olarak vatandaşlarımızın çağrısı ve talebi üzerine de hizmet veriyoruz. İlçemizde bu uygulamayı yaklaşık iki hafta önce hayata geçirdik.” dedi. 


ÇÖP TAKSİ UYGULAMASI BEĞENİLDİ
Uygulama başladığı günden beri her gün yaklaşık dört veya beş çağrı aldıklarını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Pilot olarak başlattığımız bu çalışma ile gerek esnafımızdan, gerekse vatandaşlarımızdan çok güzel tepkiler aldık. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaç halinde araç sayısını artırabiliriz.”diye konuştu.

ÇÖPE ÇIKAN MOBİLYALARDA TOPLANIYOR

Ayrıca iki adet kaba atık toplayan damperli aracın da hizmete girdiğini dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Örneğin vatandaşlarımızın kullanmadığı koltuk, çekyat gibi atıl durumda olan mobilyalar toplanarak çöplüğe götürülüyor. Şu an bir adet olan damperli araç sayımızı gelen talepler üzerine de araç sayısını ikiye çıkardık” açıklamalarını yaptı.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10