Maratonu Baygın tamamladı

Hafta sonunda kıtalararası koşulan tek yarış olan Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda, halk yürüyüşüne katılan onbirlerce kişi Boğaziçi köprüsünü yürüyerek geçme fırsatı yakala

Çerkezköy 19.11.2015 16:38:00 0
Maratonu Baygın tamamladı

Çerkezköy’ün Milli atleti Hamdi Baygın geçtiğimiz Pazar günü İstanbulda gerçekleşen Vodafone 37. İstanbul Maratonu’nda 42 kilometreyi bitiren tek Çerkezköy’lü atlet oldu. 42 kilometrelik parkuru 3 saat 55 dakikada tamamladığını belirten başarılı atlet Hamdi Baygın “ Benim için Çerkezköy’de farklılık ve farkındalık yaratmak her şeyden önemlidir. Dünyanın en ağır ve zor sporu olarak kabul edilen maraton (42 bin 195 metre) parkurunda tüm zorlukları aşarak finish çizgisine ulaşmak bu farklılığın ve farkındalığın farkında olarak dünyanın en mutlu insanı gibi hissetmektir. Dünyanın ve ülkemizin en iyi en hızlı en bilinen ve tanınan atletleri ile aynı parkurda yarışmakta inanılmaz bir duygu yarattı” dedi.

“DUYGUSU ANLATILAMAZ”

Baygın “ Maraton koşmanın başlı başına başarı olduğunu ifade etmek istiyoruz. İlk yıllarda maratonu bitirmek bana sonsuz mutluluk veriyordu. İlk katıldığım maratonu ise 4 saat 10 dakikada koşmuştum. Şimdilerde 4 saatin altında koşabiliyorum. Maratonun her kilometresi her saniyesi her adımı farklı bir duygu hissettiriyor. Bunları anlatmak olası bir durum değil. Yaşamak gerekir. Havanın durumu, parkurun durumu, form durumu ve pek çok etken maratoncunun bildikleridir, etkilendikleridir” diye konuştu.

AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Hedeflerinden bahseden Baygın “  Ben ne yüksek rakımlı bir kamp dönemi, ne bir koşu programı, ne sürat arttıran çalışmalar ne de karbonhidrat ya da protein yüklemesi ile beslenmeden çıkıyorum ve maraton koşuyorum. Bir de bunları bildiğim halde yapamama duygusu çok fenadır.  Amatörce ve tamamen sevgiye dayanan ve haftanın en az beş günü antrenman yapmak nasıl ifade edilebilir ki; sevmekten başka. Maraton koşmak için sadece sevginin yetmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Yılların birikimi olması, sağlam bir altyapının bulunması gerekiyor. İşte bunları bilmeyen vatandaş soruyor. Kaçıncı oldun? Ya ben gökten zembille maratoncu olarak inmedim. Çalıştım, çalışıyorum. 2014 yılında Türkiye Şampiyonluğuna kadar ulaştım. Başarıda gökten zembille inmez ki. Emek sarf etmek, zaman ayırmak ve hedefe ulaşmak için çok sabır gerekiyor. Hem bazen kazanmak için iyi olmak yetmez, çok iyi olmakta yetmez, süper olmak gerekir. Bunu en iyi koşan bilir.  Yaşamın her alanında ülkemizin süper insanlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bana maddi ve manevi destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10