Şehitlikte 'Saygı' dersi

Çerkezköy Recep Arif Gabralı İlkokulu'nda eğitim öğretim gören bir grup öğrenci Okul Müdürü Halis Cankara ve öğretmenleri eşliğinde dün saat 14.30'da İstasyon Mezarlığıâ??

Çerkezköy 19.11.2015 16:42:00 0
Şehitlikte

Recep Arif Gabralı İlkokulu öğrencileri şehitlikte ‘Saygı’ dersi yaptı. Öğrenciler Okul Müdürü Halis Cankara ve öğretmenleri eşliğinde ilk olarak şehitliğe karanfil bıraktı. Daha sonra burada şehitlere Fatiha okuyan öğrenci ve öğretmenler, vefa örneği de gösterdi. Şehitlik ziyaretinin ardından Çerkezköylü hayırsever işadamı merhum Recep Arif Gabralı’nın kabrini de ziyaret eden öğrenciler, okullarını yaptıran hayırseverin kabrine de karanfil bırakıp Fatiha okudu. Ardından öğrenciler tekrar şehitliğe geçerek burada ‘saygı’ konulu ders yaptı.

HER AY BİR MANEVİ DEĞER DERS OLARAK İŞLENİYOR

Recep Arif Gabralı İlkokul Müdürü Halis Cankara şehitlikte yapılan dersle ilgili olarak, “Recep Arif Gabralı İlkokulu olarak değerler eğitimi programı kapsamında her ay manevi değerlerimizden birini işlemekteyiz. Bu konuda şu dersleri işliyoruz: Sorumluluk, Saygı, Hoşgörü, Sevgi, Empati, Adalet. Bu değerleri eğitim öğretim yılı boyunca işleyeceğiz. Bu ay çocuklarımıza ‘Saygı’ değerini anlamaya ve pekiştirmeye çalışıyoruz.”dedi.

RECEP ARİF GABRALI’YA DA VEFA

Şehitlikte ayrıca okulu yaptıran hayırsever Recep Arif Gabralı’nın da mezarını ziyaret ettiklerini hatırlatan Müdür Cankara, “Bu kapsamda saygı göstereceklerimizin arasında şehitlik şahadetine erişmiş aziz vatanımızın birlik ve beraberliği uğruna gözünü kırpmadan can vermiş, şehitlerimizi anlamak için kabirlerini ziyaret ederek burada yatan her bir şehidimize ayrı ayrı Fatiha okuyarak, yüce Allah’tan onların ruhlarını şahadet etmek istedik.  Ayrıca yine okulumuzu yaptıran hayırsever işadamlarımızdan merhum Recep Arif Gabralı amcamızın da kabrini ziyaret ettik ve Fatiha okuduk.

Bu duyguyla eğitim görevimizi en akılda kalacak şekliyle  yarınlarımızın geleceği olan küçük yavrularımızı saygılı bir nesil olsunlar diye özenle yetiştirmeye çalışıyoruz.”açıklamalarında bulundu.

Haber/Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10