Doğan Diyabete Destek Programı'na katıldı

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 'Diyabete Destek Programı'na katılarak, hekim kimliğiyle sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekti.

Tekirdağ 20.11.2015 18:33:00 0
Doğan Diyabete Destek Programı

Tekirdağ Milletvekili Diş Hekimi Ayşe Doğan, Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği ve Bakan Mehmet Müezzinoğlu’nun da yakından takip ederek destek verdiği ‘Diyabete Destek Programı’ etkinliğine katıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, diyabetin çok önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, "Bunu çözebilmenin veya azaltabilmenin birinci aşaması bireyin bu anlamdaki bilincini yükseltmektir" dedi. Sağlıklı Yaşamın önemine dikkat çekmek isteyen Milletvekili Ayşe Doğan da programa katılarak, destek oldu.

HİLTON OTEL DE DÜZENLENDİ:

Halk Sağlığı Kurumu ev sahipliğinde, Hilton Otel'de düzenlenen Diyabete Destek Programı tanıtım toplantısında konuşan Müezzinoğlu, diyabetin bir salgın gibi herkesi ilgilendiren halk sağlığı sorunu olarak gündemde yoğun bir şekilde yer aldığını ve almaya devam edeceğini söyledi.  Müezzinoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün rakamlarına bakıldığında yaklaşık 400 milyona yakın diyabetli hasta olduğuna işaret ederek, bunun 2035'te 600 milyonlu rakamlara ulaşacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10