Balık fiyatları yükseldi!

Son günlerde balıkçıların ağlarına fazla balık takılmıyor. Balık fiyatları da arttı. Çerkezköy Balık Pazarı'ndaki Karadeniz Balıkçılık işletmesinin sahibi Cenk Diş, son günler

Çerkezköy 20.11.2015 18:36:00 0
Balık fiyatları yükseldi!

Denize açılan balıkçıların son günlerde ağlarının bereketi kaçtı! Denizden az balıkla dönen balıkçılar fiyatları da artırdı. Karadeniz Balıkçılık işletmesinin sahibi Cenk Diş,“Bol balık tutulmasıyla birlikte tezgahlarda bir süredir 5 liraya satılan hamsi şimdi 10 TL oldu. Nedeni ise az balık tutulmasıdır. Yine diğer balık cinsleri de aynı şekilde az tutulması nedeniyle fiyatları arttı. Bizimde yapacak bir şeyimiz yok. Çünkü bizlerde yüksek fiyatla alıyoruz. Bir de lodos çıkarsa balık fiyatları daha da yükselir.”diye konuştu.

FİYATLAR YÜKSELİNCE TALEP  AZALIYOR

Yine Balık Pazarı’ndaki bir başka balıkçı işletmesi Merkez Balıkçılık sahibi Mülazim Kapçak da “Balık  fiyatları yükseldikçe halkın talebi de azalıyor. Ama fiyatların yükselmesi bizim elimizde değil. Az balık tutulmasından kaynaklanıyor olmasıdır. Bizde balıkçılar olarak balığın ucuz olması bizim işimize geliyor nedeni ise daha çok balık satmış oluyoruz. Ama yapacak bir şey yok. Ama bu fiyatlar ileride düşer diye düşünüyorum.”diye konuştu.

FİYATLAR İLK GÜNKÜ GİBİ!

Fatih Balıkçılık sahibi Rıfat Keskinoğlu ise fiyatların biraz daha yükselebileceğini söylüyor. Keskinoğlu, buna neden olarak ise önümüzdeki günlerde lodos beklentisinin olduğunu kaydetti. Keskinoğlu, lodos zamanı balık tutulmadığını ve bu nedenle mevcut balık fiyatlarında da daha da artış olabileceğini kaydetti.

FİYATLAR NORMAL SAYILIR

Şu anda tezgahlarda satışı yapılan balık cinslerinin fiyatlarının normal fiyatlar olduğunu söyleyen Yaşar Balıkçılık sahiplerinden Dursun Akkurt da, “Vatandaşlarımız endişelenmesin. Şu anda satışını yaptığımız balık cinslerinin fiyatları normal fiyatlardır. Biraz yüksek gelebilir. Ancak tezgahlara az balık geliyor. Buda az balık tutulmasından kaynaklanıyor olması. Havalar soğudukça da fiyatlar daha da yükselecektir. Yinede vatandaşlarımız fiyatları yüksek görmesin, balık yemek sağlıktır.”diye konuştu.

İŞTE FİYATLARDAKİ SON DURUM

Şu anda tezgahlarda en düşük fiyata sahip olan balık her zamanki gibi hamsi. Hamsi, 7 ile 10 TL arasında kilogram fiyatı değişiyor. Tezgahlardaki diğer balık türlerinin fiyatları ise şöyle: Çinekop kilogramı 15 TL, mezgit kilogramı 15 TL, istavrit kilogramı 15 TL, çipura tane 7-10 TL, Karadeniz levrek tane 10 TL, ithal palamut 3 adet 10 TL, mirlan kilogramı 25 TL, karides kilogram 25 TL, zargana kilogram 25 TL, Karadeniz palamut tane 30 Tl, mezgit kilogram 15 TL, sarıkanat kilogram 25 TL, deniz levrek kilogramı 40 TL.

Haber/Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10