ÇYDD üyeleri yemekte buluştu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi, 'Birlik Beraberlik ve Dayanışma' yemeği düzenledi. Güneşler Otel'deki yemeğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da kat

Çerkezköy 23.11.2015 11:10:00 0
ÇYDD üyeleri yemekte buluştu

Akşam 19.30 ile 23.30 saatleri arasında gerçekleştirilen gecede konuşan ÇYDD  Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar, derneğin ülke insanın çağdaş uygarlık düzeyine çıkması için bilgi ve becerilerini ortaya koyan gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütü olduğunu vurguladı. Karacalar konuşmasında şunları kaydetti:  “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi olarak düzenlemiş olduğumuz birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğimize katılmanız dolayısıyla  bizleri mutlu ettiniz, sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlerle birlikte olmak bizlere ayrı bir güç veriyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden, ülkenin ‘çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması’ ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür.”

ÇYDD’NİN ÖNCELİKLERİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin evrensel çocuk, kadın ve insan haklarına saygılı, demokratik, laik bir toplum ve sosyal hukuk devleti düzeninin gerçekleştirilmesi korunması, geliştirilmesi, bireylerin hukuksal, siyasal, ekonımik, kültürel, toplumsal, fiziksel konumunun geliştirilmesi, tüm insan hakları ve özgürlüklerinden yararlanmalarının sağlanması, toplumda çevre sorunları ve kültürel mirasla ilgili duyarlılığın arttırılması ve çevre bilincinin yerleştirilmesi öncelik verdiğini anlatan Karacalar, “Bu öncelikler kapsamında genel merkezimizin üye ve gönüllü sayısının artırılması yönünde yapmış olduğu bazı çalışmaları var. Sizlerin de yemek davetiyelerinde görmüş olduğunuz üzere bu kampanya ya yönelik bir sloganımız var oda ‘ÇYDD üye ol, gönüllü ol’dur.”dedi.

ÇYDD’YE ÜYE OL GÖNÜLLÜ OL

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin sloganına vurgu yapan Karacalar, “Bu çerçevede derneğimizin şubelerinde aktif olarak görev yapacak, eğitim ve burs birimlerinde yer alacak, genel merkez yönergeleri çerçevesinde çalışmalar yapacak, bağışçı sayımızı arttırıcı faaliyetlerde bulunacak üyelere ihtiyaç duymaktayız. Biz inanıyoruz ki bu kapsamda, şu anda var olan üyelerimize destek olmak için katkıda bulunmaktan çekinilmeyecektir. Her bir üyenin yeni bir üye kazandırması projesini hayata geçirmek istiyoruz ve bu konuda sizlerden desteklerinizi bekliyoruz.”diye konuştu.

SAYLAN’IN HAYATI ANLATILDI

Karacaların konuşmasının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kurucusu olan ve 25 yılda genel başkanlığını yapan merhum Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşamı ve ÇYDD ile ilgili çalışmaları 20 dakikalık bir slayt gösterimi eşliğinde davetlilere sunumu yapıldı.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ DENİLİNCE AKLA TÜRKAN SAYLAN GELİYOR

Programın sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir konuşma yaptı. Akay, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği denilince aklımıza ilk olarak bu derneğin kurucusu  Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı olan ve iki yıl önce aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden çağdaş Türk kadını Prof. Dr. Türkan Saylan geliyor. Saylan yaşamı boyunca çağdaş yaşamı destekleme derneğine bir siyasi oluşum içinde bulundurmadı ve tüm hizmetleri de bazı siyasiler tarafından görmezden gelindi. Bizler, her zaman Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin çalışmalarına destek olduk. Bundan sonrada sürdüreceğiz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ülkemizde çağdaş eğitimin öncüsü olan bir sivil toplum kuruluşudur. Ayrıca ülkemizin örnek bir sivil toplum kuruluşudur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne destek veren katkı sunanlara teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Dayanışma yemeğine Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanı sıra, Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri, ÇYDD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.   

Haber/Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10