Serbest dolaşım istemiyoruz

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri serbest dolaşım istemediklerini söyledi.

Çerkezköy 25.11.2015 17:22:00 0
Serbest dolaşım istemiyoruz

Dün Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Fikret Tanyeri, bir süre önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi tarafından il genelinde servisçilere serbest dolaşım hakkı tanıdığını ancak daha sonra her servisçinin kendi ilçe sınırları içerisinde çalışması ön görüldüğünü anlatırken, yeniden serbest dolaşım hakkı istemediklerini açıkladı. Tanyeri,  “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıyı ÇTSO Meclis Üyesi Talip Sivri yönetti. İlçemizde servis şirketlerinin hemen hemen tamamına yakını toplantıda hazır bulundu. Burada bizim anladığımız bir iki şirket tüm servisçileri yok sayarak kendi çıkarları doğrultusunda Ulaşım Dairesi’nin  tüm il içinde serbest dolaşım kararı alması yönünde baskı yapmaları olduklarını gördük.

Biz daha önce de bu serbest dolaşımın yanlış bir uygulama olacağını ve bir çok sorun yaşanacağını söyledik. Bizim istediğimiz her kez kendi bulunduğu bölgede çalışmasıdır. Kimse kimsenin hakkını yemememsidir. Biz Servisçiler olarak her ne kadar ekmeğimizin peşinde olsakta hak ve hukukumuzun da korunmasını istiyoruz.”diye konuştu. Başkan Tanyeri Ulaşım Dairesi yetkililerinin cuma günü mesai saati bitimine kadar tüm servis şirketlerinden serbest dolaşım isteyip istemedikleri konusunda dilekçe vermelerini de istediklerini belirtirken, verilen dilekçelerin komisyonda görüşülerek bu konuda karara bağlanacağını kaydetti.

Haber/Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10