Eşkinat organlarını bağışladı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Organ Nakli Marmara Koordinasyon Merkezi, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, TekirdaÄ

Süleymanpaşa 26.11.2015 15:23:00 0
Eşkinat organlarını bağışladı

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Yücel Ayaz ile birlikte organ bağışı standına giden Eşkinat kampanyaya tüm vatandaşların destek olması gerektiğini belirterek, “Çok insani ve doğru bir iş yaptığıma inanıyorum. Yaşamı terk ettikten sonra organlarımızı başka insanlar yaşasın diye bırakmak, aslında eser bırakmak gibi bir şey. Bugün burada çok doğru bir iş yaptım ve organlarımı bağışladığım için büyük huzur duyuyorum.” dedi.

 “HALKIMIZA ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”

Organ Bağışı kapmayası ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın kampanyaya katılması ile ilgili görüşlerini belirten Eşkinat’ın annesi Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Eşkinat ise “Çok güzel bir şey yapmış. Yıllar öncede onlar talebeyken eşi de kendisi de organ bağışı yapmışlardı. Halkımıza örnek olmasını diliyorum. Ben bütün anneler gibi Ekrem Eşkinat’ın da sağlıklı, mutlu bir yaşam geçirip bu güzel düşüncelerini halkımıza örnek olarak yansıtmasına devam etmesini dilerim. Belediye Başkanımızı tebrik ederim.” diye konuştu.

KAMPANYAYA KATILDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın ardından konferans sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da organ bağışı kampanyasına katıldı. Güral, “İçeride konferansta da dinledik. Organ bağışı beyin ölümümüzün gerçekleşmesinin ardından organlarımızın ihtiyacı olan hastalarda yaşaması demek. Dinen yanlış olduğunu düşünen insanlar için altını çizmek istiyorum içeride konferansta da belirtildiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’da Din İşleri Yüksek Kurulu da organ bağışını destekliyor. Bu kampanyaya katıldığım için bende çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

ORGAN BAĞIŞI NASIL YAPARIZ?

Bu arada, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, organ bağışı hakkında detaylı bilgi ve bağış yapmak isteyenlerin toplum sağlığı merkezleri, devlet hastaneleri ve il sağlık müdürlüğü bölge koordinasyon merkezlerine başvurarak organ bağışçısı olunabileceğinin altı çizildi.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10