Çini kursuna yabancılar da katılıyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından el sanatlarının başında gelen çiniciliği yaşatmak ve vatandaşlara yönelik kültür sanat faaliyetlerini artırmak amacıyla açılan Çini Kursu'na Çerkezköy

Çerkezköy 27.11.2015 16:33:00 0
Çini kursuna yabancılar da katılıyor

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 13 farklı branşta açılan kurslardan biri olan Çini Kursu’na da oldukça ilgi var. Geleneksel el sanatlarından olan ebru ve çini süsleme sanatlarının öğrenilmesi ve gelecek nesillere aktarmak amacı ile Belediyenin açmış olduğu Çini Kursu’na 24 kursiyer devam ediyor. Amfi Tiyatro’da düzenlenen Çini Kursu’na Çerkezköylü vatandaşların yanı sıra yabancı uyruklu vatandaşlar da gelerek geleneksel el sanatlarından biri olan çini süsleme sanatını öğreniyor.

EL BECERİSİ İSTİYOR 

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, aynı zamanda Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Caferağa Medresesi’nde eğitim veren Kurs Eğitmeni Emel Basut Gemici düzenlenen kurs ile ilgili bilgiler verdi. Gemici, bu sanatın inceliklerini öğrenebilmek için en az iki yıl kursa devam edilmesi gerektiğini ifade ederek “Çini sanatı için el becerisi gerekir. Özel bir yetenek gerekiyor ancak teknik ile de öğrenilebilir. Çini süslemenin de kendine göre aşamaları var. İlk aşamada kağıt üzerine çizim ile başlıyoruz. Daha sonra nüans vermeyi öğretiyoruz. Dersler, Türk tezhip motifleri, boya özellikleri, fırça tutuş şekilleri, obje üzerinde desen çalışması, çizgileri hareketlendirme şeklinde devam ediyor. Bir yıl içinde kursiyerlerimiz ancak çizim ve boyamayı kavrıyor, ustalık için kursa birkaç yıl devam edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10