Büyükşehir'i öğrencilere anlattı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu'nda, 'Büyükşehir Modelinin Uygulamaya Yansımaları' konusunda söyleşide öğrencilere seslendi.

Tekirdağ 1.12.2015 16:34:00 0
Büyükşehir

Tekirdağ’ın tarihi gelişimi konusuna değinen Başkan Albayrak, “Tekirdağ köklü bir tarihe sahip, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi bir kenttir. Artık büyükşehir olan Tekirdağ’da, Tekirdağ’ın ilk ve kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ekibimle birlikte Tekirdağ’ı, ülkemizin Avrupa ve Dünya’ya açılan kapısı yapmak ve yaşanılabilir bir kent oluşturma hedefi ile yola çıktık. Tabi Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte hizmet sahamız da çok genişledi. 6 bin 313 km2 alanda 906 bin 712 nüfusa hizmet ediyoruz. Köy ve belde statüsünde olan yerleşim yerleri büyükşehir ile birlikte bir gecede mahalleye dönüştü. Büyükşehir bir fidan. Kuruluş aşamasında çok titiz davrandık. Çünkü bir düğmeyi yanlış iliklerseniz diğerleri de yanlış gider. Bu anlamda küçük bir fidan olan Büyükşehiri yara almadan büyütmeye çalışıyoruz."dedi.

1 MİLYAR 250 MİLYON BÜTÇEMİZ VAR

Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün geldiğimiz noktada güçlü bir Büyükşehir var. 2016 yılı bütçemiz 830 milyon lira. TESKİ ile birlikte bütçemiz 1 milyar 250 milyon lirayı  buluyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sağlam temeller üzerine kurulmuş, kurumsallaşmasını tamamlamış, güçlü araç ve iş makinesi parkı, dinamik ve donanımlı ekibi ve sosyal demokrat belediyecilik hizmet anlayışı ile Tekirdağ’ın 11 ilçesine de önemli yatırımlar yapmakta, Tekirdağ’ı tüm ilçeleri ile birlikte ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışmaktadır”

LOJİSTİK MERKEZİ OLMAK İİÇİN İLERLİYORUZ
Söyleşyinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ve Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Ünal ile birlikte Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özcan ve Okul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şakir Ersoy'u ziyaret etti.
Tekirdağ’ın lojistik merkez olma yolunda hızla ilerlediğinin altını çizen Başkan Albayrak,  “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vizyonumuzu oluşturan öğelerden bir tanesi de lojistik. Tekirdağ, coğrafi ve stratejik konumu, ulaşım ağlarının genişlemesi, yeni açılan Avrupa’nın ve Dünya’nın sayılı limanları arasında yer alan Asyaport’u ile lojistik merkez olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. "dedi.
Ziyarette Albayrak, lojistik konusunu Beykoz Lojistik Yüksekokulu akademisyenleri ile birlikte değerlendirdi.
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10