Sen çok yaşa Çerkezköy

Çerkezköy'de, yardımseverler tarafından Rusya ve İran ile Suriye rejiminin bombardımanı altında kalan Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına destek çığı gibi büyüyor.

Çerkezköy 1.12.2015 17:13:00 0
Sen çok yaşa Çerkezköy

Cuma günü sona erecek yardım kampanyasına 2 gün kala, 2 TIR dolduracak kadar insani yardım malzemesi toplandı. Belediye Meydanına kurulan yardım çadırında toplanan malzemeler, Cuma namazının ardından TIR'lara yüklenerek soydaşlara doğru yola çıkacak. Milli davaya Çerkezköy'den milli yardım adı altında Bayırbucak Türkmlenleri için geçen Cuma günü başlayan yardım kampanyasında son 2 gün. Büyük bir fedakarlık örneği sergileyen Çerkezköy halkı, yağmur, çamur, soğuk demeden çadıra bütçesinden artırdığı imkanlarıyla destek olmayı sürdürüyor.

KUMBARASINI BIRAKTI

Soydaşlara destek için kimi üzerindeki montu çıkararak yardım çadırındaki görevliye teslim ederken, 10 yaşındaki Vedat Şahin ise okul harçlıklarından biriktirdiği ve içinde 47 lira olan kumbarayla yardım çadırına geldi. Bu parayla Şahin gıda malzemesi aldı ve destek oldu.

EN SEVDİĞİ OYUNCAĞINI VERDİ

5 yaşındaki Yusuf Candan ise en sevdiği oyun ayısını Türkmen çocukların oynaması içi çadıra ulaştırdı.Çocukların bu örnek davranışı ise o an yardımda bulunmak için bekleyenleri ve çadırdaki görevlileri duygulandırdı.

AKAY'DA DESTEK VERECEK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş,dün çadırı ziyaret etti ve Bayırbucak Türkmenleri için oluşturulan yardım çadırının tertip komitesi üyelerinden eksikler hakkında bilgi aldı.Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadıkları acıyı yüreklerinde hissettiklerini belirten Akay, "Çerkezköy halkı soydaşlarını yalnız bırakmadı.

Bu yardım projesinde emeği geçen ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Akay, hem şahsi hem de belediye olarak yardım kampanyasına destek olacağını söyledi.


YARDIMLAR ÇADIRI DOLDURDU
Soydaşlarının ihtiyaçlarını bir nebze de olsa azaltmak için seferber olan Çerkezköy halkı, yaptığı yardımlarla çadırı doldurdu. Yardım kampanyası kapsamında hayırseverler mont, battaniye, gıda ve giysi yardımların sürdürüyor.

SON 2 GÜN
Yardım kampanyasının sona ermesine 2 gün kala, 2 TIR doldurucak kadar insani yardım malzemesi toplandı. kalan 2 gün içinde ise 1 TIR dolusu yardım malzemesinin daha toplanacağı tahmin ediliyor.Yardım TIR'ları ise, Cuma namazının ardından soydaşlara teslim edilmek üzere  doğru yola çıkacak. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10