Düveleri teslim aldılar

Çerkezköy Tarım Kredi Kooperatifinin talebi olan 120 adet simental kombine ırkı düvelerin dağıtımı Bölge Birliği yetkililerinin de katılımı ile Tareks Hayvancılık A.Ş.nin Lüleburgaz karantina merk

Çerkezköy 2.12.2015 16:39:00 0
Düveleri teslim aldılar

Dağıtım esnasında süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Rıfat Aktürk, “700 sayılı Çerkezköy Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarının, üyesi oldukları kooperatifleri vasıtasıyla Bölge Birliğimize iletilen et ve süt verimi yüksek 120 adet simental kombine ırkı  5-7 aylık gebe düve talepleri, Tarım Kredi Kooperatifleri Kuruluşu olan Tareks  Hayvancılık A.Ş. tarafından Almanya’dan tek tek özenle seçilmek suretiyle ithal edilerek Lüleburgaz Karantina Merkezine getirilmiştir. Bizlerde söz konusu hayvanları kura çekmek suretiyle sahiplerine teslim ediyoruz."dedi.
HAYIRLI OLSUN
Hayvanların sahiplerine ve ülkemize hayırlı kazanç getirmesini dileyen Aktür, "Tekirdağ Bölge Birliği olarak 2015 yılında ithal ve iç piyasadan olmak üzere toplam  600 adet büyükbaş ve 3 bin 500 adet küçükbaş hayvan tedarik ederek ortaklarımıza teslim ettik. Halen karantinada millileşmeyi bekleyen 400 adet simental cinsi damızlık düve sahiplerini beklemektedir. Ayrıca Avrupa’dan ithal besi danası ve damızlık düve tedarik sürecimiz devam etmekte olup, yüksek besi randımanına sahip 500 baş dana talebi alınmıştır.

Trakya topraklarında yoğun olarak yapılan hububat ve yağlık Ayçiçek üretiminden sağlanan gelir her geçen gün azalmaktadır. Gelirin arttırılması adına tarımın mutlaka hayvancılıkla yoğun bir şekilde desteklenmesi gerekir.  Tarım Kredi Kooperatifleri olarak kuruluşumuz Tareks Hayvancılık vasıtasıyla damızlık düve ve besilik dana ithalatı gerçekleştirmenin yanında Trakya'da ki diğer çiftçilerden ve çiftliklerden küçükbaş ve büyükbaş hayvan tedariki yapmaktayız. Ayrıca ortaklarımızın her türlü tarımsal girdileri yanında hayvancılık için gerekli olan karma hayvan yemi ve her türlü yem hammaddelerini uygun fiyatla kaliteli bir şekilde sağlamaktayız. Trakya da hayvancılığın geliştirilmesi adına üzerimize düşen hey şeyi yapmaya hazırız.” diye konuştu.
Hayvanlarını teslim alan yetiştiriciler ise, kendilerine teslim edilen hayvanların beklentilerinin çok üzerinde ve özenle seçilmiş olduklarını belirterek, bu hizmeti sunan Bölge Birliği, Tarım Kredi Kooperatifi ve şirket yetkililerine teşekkür ettiler.
Lüleburgaz da yapılan teslim törenine Bölge Müdürü Rıfat Aktürk”ün yanı sıra Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Eğilmez, Çerkezköy Müdürü Arzu Kızılkaya, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak,  Çerkezköy Tarım Kredi Kooperatifi ortakları ve Tareks Hayvancılık yetkilileri katıldı.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10